RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS-Nopec med minivarsel

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet TGS-Nopec og finansdirektør Arne Helland ser lavere enn ventet inntjening i andre kvartal.
På grunn av forsinkelser for noen av seismikkfartøyene i seismikkselskapet TGS flåte så varsler selskapet nå lavere inntekter enn ventet i andre kvartal. TGS opprettholder imidlertid guiding for helåret 2007.

Det er i hovedsak forhold tilknyttet to nye seismikkfartøyer som skaper trøbbel for TGS i andre kvartal. Det nye fartøyet BGP Pioneer leid inn fra kinesiske BGP har hatt motortrøbbel. Dette har medført at skipet har vært ute av drift i tre uker. I tillegg vil fartøyet bli satt en kort periode i tørrdokk for utbedringer.

Det er ventet at fartøyet er tilbake i drift om ti dager.

Videre har det nye fartøyet Geo Barents blitt forsinket fra verftet på grunn av flere feil avdekket i forbindelse med sjøprøvene. Fartøyet er nå først ventet klar til operasjon i Mecixogulfen i begynnelsen av juli.

Fartøysforsinkelsene vil i tillegg til å ramme inntjeningen også føre til lavere produksjon av multiklientdata for TGS i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere