RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS-Nopec overrasker positivt(Ny)

Sist oppdatert:
TGS-Nopec-sjef Hank Hamilton overrasker positivt for andre kvartal på rad, og gjør ingen ting med sin tidligere guiding som de nå er på meget god vei mot å nå
De som tidligere i år var i tvil om at TGS-Nopec ville klare å innfri guidingen rundt inntektsvekst, må nå snart spise hatten. Etter tredje kvartal har TGS-Nopec oppnådd en økning driftsinntektene hittil i år på 25 prosent.

Selskapet har tidligere guidet på en inntektvekst på 15 prosent i år, en guiding selskapet opprettholder i dagens rapport.

Sterke tall

Seismikkselskapet TGS-Nopec melder om driftsinntekter på 43,5 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 32 millioner i samme periode i fjor.

Det var på forhånd ventet at omsetningen skulle ende på 39 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Driftsresultatet endte på 14,3 millioner dollar, mot ventet 11,9 millioner, og 9,2 millioner i samme periode i fjor. Selskapet fikk et resultat pr. aksje på 0,36 dollar i kvartalet, mot ventet 0,31 dollar.

God ordreinngang

TGS-Nopec hadde ved utgangen av tredje kvartal en seismikkordrebok på 20,8 millioner dollar, en økning på 25 prosent i forhold til samme periode i fjor. Datterselskapet A2D var på 8,6 millioner dollar, ned 12 prosent fra i fjor.

I tillegg melder selskapet om forhåndsfinansiering av prosjekter fro 13,7 millioner dollar i tredje kvartal, noe som gir en forhåndsfinansieringsgrad på 60 prosent, som er klart bedre enn guidingen på 45 til 55 prosent.

Ser økt investeringer

TGS-ledelsen opprettholder sin tidligere guiding for veksten og forventet amortiseringsgrad, mens de hever guiding noe for inevsteringsnivået på multiklient seismikk. TGS forventer nå at inevsteringene i år vil ende litt over tidligere guiding på 75-80 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere