RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS-NOPEC på offensiven(Ny)

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet TGS-NOPEC fikk et svakere resultat enn ventet i fjerde kvartal, men forventer videre vekst tross et flatt markedet. Konsernsjef Hank Hamilton dropper nå kvartalsguiding
TGS fikk et resultat før skatt på 79,4 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 178 millioner i samme periode i 2002. Det var ventet, ifølge estimater fra TDN Finans, 86 millioner kroner før skatt i fjerde kvartal.

Netto driftsinntekter endte på 262 millioner kroner, mens det var ventet 257 millioner. Driftsresultatet endte på 77,3 millioner kroner, mot ventet 86 millioner.

Selskapet forventer en vekst i nettoomsetning på 10 prosent i 2003, men det meste vil komme i andre halvår og på bekostning av de andre aktørene. TGS ser i dagens situasjon kun en flat utvikling for totalmarkedet. I første halvår ser selskapet en omsetning på noe under samme periode i fjor, mens tilfellet vil være motsatt i andre halvår.

Når det gjelder investeringsnivået, så forventer selskapet å bruke 70-80 millioner dollar på skyting av multiklient data, og prefunding ventes å ligge over 40 prosent. I fjor lå den på 38 prosent, mens det ble investert for 65 millioner.

Selskapet vil, som følge av den store volatiliteten i salget av eldre data, såkalte late sales, slutte med kvartalsvis guiding. Late sales gir voldsomme marginer siden dette er salg av data som er fullt nedskrevne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere