RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS-NOPEC skuffer(Ny)

Sist oppdatert:
TGS-NOPEC og konsernsjef Hank Hamilton klarte ikke å innfri analytikernes forventninger i tredje kvartal, og selskapet legger nå også inn økt risiko i sin guiding for 2003
TGS fikk et resultat før skatt på 8,9 millioner dollar, mot 0,4 millioner samme kvartal i fjor - et ekstraordinært dårlig kvartal - mens det ifølge estimater fra TDN Finans var ventet 10,8 millioner dollar i snitt.

Driftsinntektene økte fra 21,4 til 32 millioner dollar, 2 millioner under estimatene.

Driftsresultatet til seismikkselskapet endte på 9,2 millioner dollar i perioden, mot 0,6 millioner i fjor, mens det var ventet 10,8 millioner dollar.

Når det gjelder guidingen opprettholder selskapet målsetningen om en vekst i driftsinntektene på 10 prosent i år sammenlignet med 2002, men skriver at dersom den 18. lisensrunden på norsk sokkel blir forskjøvet til sent i desember i år, kan en del av de estimerte inntektene bli forskjøvet til neste år.

Selskapet opplyser at de hadde en ordrebok innen seismikk på 16,7 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal, en økning på 16 prosent fra andre kvartal. For datterselskapet A2D økte ordreboken fra 9,4 millioner til 9,8 millioner i samme periode.

Når det gjelder amortiseringen av seismikkbiblioteket så opprettholder TGS guiding om en snittamortisering på mellom 39 og 44 prosent, snittet hittil i år ligger på 41 prosent.

Inntektene fra forhåndsfinansiert prosjekter endte på 7 millioner dollar, som tilsvarer 46 prosent av TGS' investeringer i multiklientseismikk i kvartalet.

Sensalget av eldre seismikk endte på 24,5 millioner dollar brutto, en økning på 94 prosent fra samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere