RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS omtrent på konsensus etter varsel(Ny)

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet TGS-NOPEC og konsernsjef Hank Hamilton innfridde de justerte anslagene til analytikerne, og endrer heller ikke på guidingen tross det svake kvartalet
TGS fikk et resultat før skatt på 7,5 millioner dollar, mens det ifølge estimater innhentet av TDN Finans var ventet 7,2 millioner dollar i snitt. Selskapet kom i april med et resultatvarsel som følge av sviktende omsetning.

Nettodriftsinntekter endte på 28,7 millioner dollar, mot ventet 29,1 millioner.

Driftsresultatet endte på 6,6 millioner dollar, mot ventet 7,2 millioner.

Selskapet skriver i rapporten at de opprettholder målet om en vekst på 15 prosent i omsetningen i år. Den svake utviklingen i første kvartal forklares med mangel på store enkelt salg av seismikk.

TGS skriver også at timingen og størrelsen på salget av eldre seismikkdata fortsatt er vanskelig og forutse. Det var mye av årsaken til svikten i første kvartal. Salget av eldre data, såkalte Late sales falt med 19 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, men gjorde hele 66 prosent av inntektene i første kvartal.

Svakere ordreinngang

Nivåene på forhåndsfinansiering av mulitklient-studier var i kvartalet på 36 prosent, og selskapet fikk totalt inn 9,9 millioner dollar i forhåndsfinansiering. TGS investert for 17,9 millioner dollar i nye data i første kvartal, en dobling fra samme periode i fjor.

Selskapets ordrebok sank i forhold til fjerde kvartal med 14 prosent, men er opp 11 prosent i forhold til fjorårets svake første kvartal. Totalt sitter selskapet med 25 millioner dollar i ordreboken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere