RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS på rett vei

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet TGS-Nopec ser ut til å være på rett vei, og la frem tall over konsensus, samtidig som prefinansiering av seismikkstudiene øker. De holder likevel tidligere guiding uendret
TGS fikk et resultat før skatt på 11 millioner dollar i første kvartal, mot ventet 9,7 millioner, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Omsetningen endte på 30,6 millioner dollar, og det ser ut til at selskapet har guidet godt, siden konsensus lå på 30,7 millioner. Driftsresultatet endte på 10,7 millioner dollar, en million over konsensus blant analytikerne.

- Første kvartal var i hovedsak på linje med våre forventninger, sier konsernsjef Hank Hamilton i en kommentar.

Det mest positive i meldingene fra TGS er at forhåndsfinansieringen av multiklient seismikkstudier viser en økning. Ifølge TGS hadde de ved utgangen av kvartalet 13,1 millioner i forhåndsfinansiering, mot 10,4 millioner ved utgangen av fjerde kvartal. Ordreboken til datterselskapet A2D økte med en million dollar til 9,5 millioner i kvartalet.

TGS opprettholder imidlertid prognosen om at seismikkmarkedet i 2003 blir på linje med 2002 totalt sett. De holder også guiding for selskapets omsetningsutvikling i 2003 uendret. Det er ventet en vekst på 10 prosent i forhold til 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere