RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TGS Wavefield ser vekst

Sist oppdatert:
Fusjonskameratene TGS og Wavefield håper begge på økte inntekter i fjerde kvartal.
Det viser guidingen fra de to seismikkselskapene som er i ferd med å fusjonere. Begg la torsdag frem rapportene for tredje kvartal.

De viste som ventet sterk utvikling for Wavefield Inseis og et svakt kvartal for TGS-Nopec som tidligere denne måneden måtte gå ut med et resultatvarsel.

Resultatvarslet har forøvrig fått aksjonærer i Wavefield til å rasle mot fusjonen, som allerede er vedtatt av de respektive selskapenes generalforsamlinger. Wavefield styret gjennomfører nå en utredning sammen med TGS-Nopec for å forklare den skuffende utviklingen til TGS i tredje kvartal.

Aksjonærene i Wavefield skal møtes igjen før 19. november for å vurdere fusjonsvedtaket.

Felles guiding

Men Wavfield Inseis nøyer seg med å gi guiding for kun egen virksomhet, har TGS i dagens rapport gitt en indikasjon for det fusjonerte selskapet i fjerde kvartal.

Wavefield melder at de ser driftsinntekter i størrelsesorden 70 til 80 millioner dollar i fjerde kvartal. TGS forventer på sin side samlede driftsinntekter på 190 til 210 millioner dollar for det fusjonerte selskapet.

Det indikerer en kraftig økning for TGS i forhold til det svake tredje kvartalet. TGS omsatt i tredje kvartal for 101 millioner dollar, men skal altså øke dette til mellom 120 og 130 millioner dollar i fjerde kvartal.

TGS drar forøvrig ned investeringsplanen for multiklient seismikk i for 2007 fra opprinnelige 160-170 millioner dollar til 145-155 millioner dollar.

Tallene
Wavifield omsatte i tredje kvartal for 70,2 millioner dollar, opp fra den spede begynnelsen i tredje kvartal i fjor på 3,1 millioner dollar. Driftsresultatet endte på 22,3 millioner dollar i tredje kvartal.

Nettoresultatet før skatt endte på 24,3 millioner dollar.

TGS meldte på sin side konsolidert e driftsinntekter på 110,6 millioner dollar, hvorav Inseis står for knappe 10 millioner fra fusjonstidspunktet i september.

Driftsresultatet endte på 48,9 millioner dollar, mot 54,8 millioner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt lød på 50 millioner dollar, som var 7 millioner dollar svakere enn i tredje kvartal 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere