*Nettavisen* Nyheter.

Thai-kjæresten forsvant med 1,1 millioner

Da paret skulle kjøpe feriehus sammen stakk kvinnen av med pengene.

06.05.15 14:52

En thailandsk kvinne i 20-årene er dømt for grovt underslag etter å ha forsvunnet med 1,1 millioner kroner fra en mann i Bærum, skriver Budstikka.

De to skal ha møttes på et massasjeinstitutt hvor kvinnen jobbet som massør, i mars 2012. Alt var tilsynelatende rosenrødt, og mannen overøste kvinnen med gaver og reiser.

Han betalte regningene og hjalp henne med husleien. Overføringene var ofte større enn hun hadde bedt om, men mannen stolte på kvinnen og gjorde dette av kjærlighet.

Stakk av med pengene

Sammen planla de å kjøpe et feriehus i nabolaget til familien hennes i hjemlandet. Men ifølge thailandske regler måtte huset stå på kvinnen. Derfor overførte Bærums-mannen 1.125.000 kroner til henne i mars og april 2013.

Etter å ha mottatt pengene brøt kvinnen kontakten med mannen. Ferieleiligheten kjøpte hun aldri. Til mannens overaskelse viste det seg også at hun hadde hatt en samboer i Bergen siden mars 2012.

Dømt til 10 måneders fengsel

Bærums-mannen anmeldte kvinnen for grovt bedrageri. Kvinnen selv hevdet at dette var en gave, og forklarte at hun derfor brukte pengene på noe annet da det viste seg at den aktuelle leiligheten likevel ikke var til salgs, skriver Budstikka.

Tingretten dømte henne til 10 måneders fengsel, halvparten som ubetinget, og til å betale pengene tilbake. Kvinnen anket til lagmannsrettten. Her ble hun dømt til 10 måneders ubetinget fengsel for grovt underslag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag