BANGKOK (Nettavisen): Smitten i Thailand har den siste måneden vært på retur og nå har endelig den militærstyrte regjeringen i Thailand bestemt seg for å kutte krav om karantene for fullvaksinerte reisende fra det Thailand karakteriserer som «sikre» land.

Både Norge, Sverige og Danmark er inkludert blant disse. Hele listen over de 46 landene finner du nederst i artikkelen.

Det er imidlertid ikke bare å reise til Thailand som i tiden før pandemien.

Les også: Thailand med uvanlig grep for å lokke deg tilbake - senker prisen kraftig på «syndig» forbruk

7 krav må innfris

De syv kravene er:

1 Du må ha oppholdt deg i det sikre landet sammenhengende i minst 21 dager før du flyr til Thailand.

2 Du må være fullvaksinert (minst to doser av godkjent vaksine og siste dose må være tatt minimum 14 dager før avreise).

3 Du ma ha en helseforsikring som dekker minimum 50.000 amerikanske dollar (cirka 420.000 norske kroner).

4 Du må teste deg før avreise. Dette må være en fullverdig test av typen RT-PCR og testen må være tatt maksimum 72 timer før avreise.

5 Du vil bli testet ved ankomst - altså en ny RT-PCR-test.

6 Du må vente på resultatet av denne testen før du blir «løslatt» og kan reise fritt i Thailand.

7 Du må bestille og betale hotell for ett døgn etter ankomst. Hotellet må være på listen over godkjente hoteller. En oversikt finner du her. (RT-PCR-testen ved ankomst er inkludert i prisen du betaler for døgnet på hotellet)

Flere spørsmål gjenstår

Ifølge den kjente engelske bloggeren Richard Barrow vil regjeringen avklare flere detaljer i løpet av kort tid. Asean Now skriver at de fullstendige vilkårene vil bli bestemt på et møte fredag. Gjenstående spørsmål er blant annet om innreisekravene gjelder barn under en viss alder - avhengig både av om de er vaksinert eller ikke.

Det er også et åpnet spørsmål hva som skjer om noen på flyet du reiser med, inkludert deg selv, tester positivt ved ankomst. Det kan godt hende du da blir tvunget inn i en 15 netters karantene på et av de godkjente hotellene. Det kan bli en dyr og kjedelig ferie, for du må betale hele oppholdet, helsebehandling og tester av egen lomme (om ikke forsikringen din dekker det).

Det er også et spørsmål om kravene gjelder utlendinger som bor i Thailand, men som reiser hjem til jul for eksempel.

Portforbud oppheves og alkohol blir tillatt i 17 turistsoner

For tiden er det portforbud i hele Thailand. Du har ikke lov å være ute mellom klokken 23.00 og 03.00 (et krav som nylig ble lempet fra 22.00 til 04.00).

Ifølge statsminister Prayut Chan-Ocha vil flere av disse nåværende restriksjonene oppheves i de 17 mest populære turistsonene i landet (se oversikt nederst). Her vil det bli tillatt å servere alkohol på restauranter fra 1. november (det er i dag forbud mot å servere alkohol på restauranter, et forbud som i stor grad oversees) og portforbudet som gjelder ellers i landet blir opphevet.

Statsministeren lover også at natteliv, puber, barer og nattklubber vil få åpne igjen som vanlig fra 1. desember.