Gå til sidens hovedinnhold

Thailand kutter karantenetiden i to

Fredag 1. oktober letter Thailand på restriksjoner som ledd i en gradvis åpning av landet.

BANGKOK (Nettavisen): Grunnet strenge restriksjoner, omfattende papirarbeid og lang karantenetid har antallet utenlandske turister til Thailand vært mikroskopisk i perioden fra april 2020 inntil utgangen av september.

Lettelser i restriksjoner og karantenetid gjeldende fra fredag 1. oktober skal bidra å snu de negative tallene. Karantenetiden for fullvaksinerte turister halveres fra 14 netter til syv netter. De som ikke er vaksinert slipper med 10 dagers karantene hvis de kommer luftveien, og 14 dagers karantene hvis de kommer landeveien.

Les også: Thailand med uvanlig grep for å lokke deg tilbake - senker prisen kraftig på «syndig» forbruk

Det blir også krev om færre tester ved og etter ankomst. Det vil fremdeles være krav om et Certificate of Entry-dokument, helseforsikring på minst 100.000 dollar og forhåndsbetaling av pålagte tester samt hotell for hele oppholdet.

Åpner en rekke virksomheter, men barer og nattklubber fortsatt stengt

I annet lyspunkt fra 1. oktober er åpning av flere virksomheter som har måttet holde stengt i snart seks måneder. Blant annet museer, parker, dyrehager, massasjeinstitutter, kinoer, helsestudio med mere. Full liste finner du her.

På den negative siden for mange er at barer og nattklubber fortsatt må holde stengt og det er fremdeles forbud mot salg av alkohol på restauranter. Restauranter får utvidet åpningstider, men må som alle andre forholde seg til at det forsatt er portforbud blant annet i Bangkok og Pattaya. Portforbudet gjelder fra 1. oktober fra 22.00 til 04.00 (tidligere 21.00-04.00).

Les også: Passinfo til 106 millioner reisende til Thailand hacket

Mens Thailand i 2019 talte 39 millioner besøkende turister, håper myndighetene på én million i år, skriver Bangkok Post, men det kan vise seg å være for optimistisk tall. Analytikere i bransjen spår at tallet for 2021 kun vil være betydelig lavere.

Ønsker å åpne for turister uten krav om karantene fra 1. november

Det som gir håp er synkende smittetall, selv om det er stor usikkerhet knyttet til offisielle tall grunnet det lave antall som blir testet. Siste tilgjengelige tall fra Our World in Data viser at kun 0,76 personer per tusen innbyggere testes daglig, ifølge Bangkok Post.

Myndighetene uttalte i forrige uke at målet er å åpne for turister uten krav om karantene fra 1. november 2021. En forutsetning er at 70 prosent av innbyggerne har mottatt minst første vaksinedose. Per 22. september var tallet 42,2 prosent ifølge Our World in Data.

Som tabellen under viser er det synkende smittetall i Thailand: