Gå til sidens hovedinnhold

Thailand utvider portforbudet

Soldater skjøt i lufta da de rykket fram mot et tempel i rødskjortenes område i Bangkok. Flere hundre mennesker hadde søkt tilflukt ved bygningen.

Myndighetene i Thailand kunngjør torsdag at de har utvidet portforbudet i Bangkok og flere andre provinser etter de blodige trefningene onsdag og natt til torsdag. Deler av hovedstaden beskrives som utrygg å ferdes i.

Flere døde hentet ut
Natt til torsdag lokal tid kunne det høres skyting da soldater rykket fram mot det buddhistiske tempelet Pathumwanaram, som var samlingssted for flere hundre av rødskjortenes tilhengere. Torsdag morgen opplyser myndighetene at seks døde er hentet ut av tempelet. En av de døde er en kvinne, skriver den engelskspråklige avisa The Nation.

Demonstrantene ved tempelet, hvor det oppholdt seg mange kvinner og barn, løp unna i panikk da skytingen begynte.

Det anslås at opptil 2.000 mennesker kan ha søkt tilflukt i og rundt bygningen, meldte NTB via Reuters og AFP.

Sammenstøtene skal ha funnet sted etter at hæren gikk til aksjon mot området som har vært okkupert av rødskjortene i sentrum av Bangkok.

BBC News melder rundt 40 personer er døde siden sikkerhetsstyrkene omringet demonstrantene i uka som gikk og at minst 14 er drept onsdag.

Satte kjøpesenter i brann
En rekke bygninger i Bangkok er blitt stukket i brann av rødskjorter som nekter å overgi seg til myndighetene, blant annet landets største kjøpesenter Central World.

Torsdag advarte politiet om at bygningen står i fare for å rase sammen.

Det meldes også om omfattende plyndring.

Bangkok var preget av kaos onsdag. Minst 12 bygninger ble påtent etter at lederen for rødskjortene overga seg, melder Bangkok Post på nett.

Portforbud i 24 provinser
Myndighetene har nå innført portforbud i 24 provinser, inkludert Bangkok. Det gjelder i tre dager inntil lørdag, skriver The Nation.

En talsmann for hæren, Sansern Kaewkamnerd, sier torsdag at deler av Bangkok må regnes som utrygt å ferdes i.

- Kampene er ennå ikke helt slutt i Rajprasong og nærliggende områder som er stengt for publikum av hensyn til sikkerheten, sier han.

Sansern Kaewkamnerd sier til The Nation at sikkerhetsstyrkene torsdag vil saumfare Rajprasong for å fjerne «terroristene» som er igjen.

HTML EMBED

Vis Uroen i Bangkok i et større kart

Kommentarer til denne saken