RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thailands aldrende konge fortsatt på sykehus

Thailands 87 år gamle kong Bhumibol Adulyadej er fortsatt innlagt på sykehus, der legene nå behandler ham for vann i hjernen og en lungeinfeksjon.

Det er hoffet selv som kommer med den noe uvanlige oppdateringen om kongens helsetilstand, noe som ellers sjelden omtales i Thailand der kongen nærmest har gudestatus.

Kong Bhumibol, som er verdens lengst sittende monark, har ligget på sykehus siden mai. Mediene i landet har vært svært forsiktige i sin omtale av kongens tilstand, og det samme har hoffet selv.

I tirsdagens kunngjøring heter det at legene ved Sirijaj-sykehuset i Bangkok har lyktes med å redusere mengden av vann i kongens hjerne.

– I løpet av oppholdet på Sirijaj har han tidvis hatt feber og opplevd forhøyet hjerterytme, trolig som følge av en tidligere lungeinfeksjon, heter det videre i kunngjøringen.

Kongens helsetilstand er også et politisk spørsmål i Thailand, der militære tilhengere av kongehuset grep makten i et kupp i mai 2014.

Kuppmakerne har lovet å gi slipp på makten når grunnloven er revidert og korrupsjonen er bekjempet i landet, men når dette vil skje er et åpent spørsmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere