RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thailands kronprins skilles fra kona

GÅR HVER TIL SITT: Kronprins Maha Vajiralongkorn og pinsesse Srirasmi. Her er paret i 2006.
GÅR HVER TIL SITT: Kronprins Maha Vajiralongkorn og pinsesse Srirasmi. Her er paret i 2006. Foto: Adrees Latif (Reuters)
Skilsmissen innebærer et dramatisk fall for kronprinsessen på et tidspunkt da hele landet er bekymret for den aldrende kongens helse.

I en erklæring som ble sendt ut natt til lørdag heter det at prinsesse Srirasmi har frasagt seg sine kongelige privilegier, noe som innebærer at hun er skilt fra kronprins Maha Vajiralongkorn etter 13 års ekteskap.

Bakgrunnen for skilsmissen er at en rekke av prinsessens familiemedlemmer i forrige måned ble arrestert for å ha vært med i et korrupsjonsnettverk angivelig ledet av hennes onkel, general Pongpat Chayapan, som var sjef for landets etterretningsbyrå inntil han ble sparket.

For to uker siden ga den 62 år gamle kronprinsen ordre om at hele hans kones familie skulle fratas det kongelige etternavnet de fikk da paret ble gift i 2001.

Familien er anklaget for både utpressing, smugling, gambling og innsamling av donasjoner med det falske påskuddet å hjelpe monarkiet.

Ekspertene sier at skilsmissen og korrupsjonsskandalen skaper frykt for monarkiets framtid idet den 87 år gamle kong Bhumibol nærmer seg slutten av sitt liv og sin regjeringstid.

Kongen har tilbrakt store deler av det siste året på sykehus, og trakk seg tidligere denne måneden fra planer om å tale i forbindelse med feiringen av hans fødselsdag.

I mai tok de militære makten i et statskupp etter flere måneder med gateprotester, angivelig for å beskytte monarkiet og gjenopprette ro og orden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere