*Nettavisen* Nyheter.

Thailands prinsesse beklager for å ha stilt til valg

Den thailandske prisenssen Ubolratana Mahidol avbildet i 2017 i Bangkok. Hun beklager å ha stilt som statsministerkandidat etter at lillebror og nåværende konge, Maha Vajiralongkorn, refset henne i en offfisiell melding fredag 9. februar. Foto: (AP Photo / NTB scanpix)

Prinsesse Ubolratana beklager for at hun ville bli statsminister. Partiet som nominerte henne, frykter oppløsning.

13.02.19 06:47

– Jeg er lei meg for at min oppriktige intensjon om å hjelpe landet og det thailandske folk har skapt problemer som ikke skulle blitt skapt, skrev prinsessen i et Instagram-innlegg tirsdag.

Onsdag henvendte Thai Raksa Chart-partiet seg til valgkommisjonen i Thailand for en høring etter ubekreftede meldinger om at kommisjonen ville oppløse partiet, begynte å sirkulere.

Kort tid etter at prinsessen kunngjorde sitt kandidatur, ble hun formelt diskvalifisert. Thailands konge Maha Vajiralongkorn sa at det var upassende og grunnlovsstridig at prinsessen ville bli statsminister. Ubolratana er hans storesøster, den eldste datteren til avdøde kong Bhumibol.

– Å bringe et høytstående medlem av kongefamilien inn i det politiske systemet er i strid med kongelige tradisjoner og nasjonens kultur. Det er upassende, het det i en sjelden uttalelse fra kongen.

Valget 24. mars blir det første i landet siden militærkuppet i 2014 som brakte en militærjunta til makten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag