*Nettavisen* Nyheter.

Thailands vakreste menn

Thailand har noen av de vakreste transvstittene og transseksuelle i verden. Men å skifte kjønn har sin pris.

08.05.05 15:08

(SIDE2): Skjønnhetskonkurransen for transvestitter ble holdt i byen Pattaya i Thailand på lørdag.

- Det er fremdeles noen som ikke vil stå fram. Jeg vil at vi skal få mulighet til å leve i samfunnet som menn og kvinner, og at vi skal ha de samme rettighetene uansett kjønn, sier vinneren av Miss Tiffanys Universe 2005 Tiptantree Rujiranon (20), ifølge AP.

Stemmen avslører

Da kvinnen gikk over scenen i glitrende ballkjoler, kunne det ikke gjettes på at de alle er født menn, ifølge AP. Men da de åpnet munnen, avslørte stemmen sannheten.

- Vi er vakre fordi vi blir aksptert og kan være glade over at vi kan være oss selv og være pene. Når tankene våre er vakre,så er kroppen det også, sa Punyapat Daengnoi (24). Hun gjennomførte kjønnsskifteoperasjon for to år siden.

Mislykkede operasjoner

Kvinnene tar hormoner som glatter ut huden, og gjør musklene myke slik at armene og beina blir kvinnelige. Men selv om de ser pene ut, avslører noen av kvinnene mislykkede brystimplantasjoner, BH-er fylt med papir, og polstring på hoftene for å få mer kvinnelige former.

Må bevise selvstendighet

Mange av deltagerne kom fra forskjellige landsbyer i Thailand og fortalte at de først blir akseptert av familien når de klarer å bevise at de kan bli suksesfulle både akademisk og profesjonelt. Kvinnene må bevise at de ikke kommer til å være en byrde for familien, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.