Gå til sidens hovedinnhold

«The Act of Killing» nominert til Oscar

Los Angeles/Oslo (NTB-Are Føli): Filmen «The Act of Killing», som allerede har vunnet flere gjeve priser, er Oscar-nominert i kategorien beste dokumentar. Norske Piraya Film har vært med på å produsere filmen.

Årets Oscar-nominasjoner ble offentliggjort i Los Angeles torsdag. «The Act of Killing» er en dansk-norsk-britisk samproduksjon og handler om folkemordet i Indonesia på 1960-tallet. Regissøren er amerikansk-britiske Joshua Oppenheimer, som er bosatt i Danmark.

De andre nominerte i kategorien beste dokumentar er de amerikanske filmene «Cutie and the Boxer», «Dirty Wars» og «20 Feet from Stardom», samt egyptisk-amerikanske «The Square».

- Da jeg fikk presentert filmen, skjønte jeg med en gang at dette var et ekstraordinært prosjekt. Det er ikke hver dag du får massemordere til å stille opp på denne måten, sa en av filmens to norske produsenter, Torstein Grude i Piraya Film, til NTB da produksjonen ble tildelt publikumsprisen under filmfestivalen i Berlin i februar i fjor.

«The Act of Killing» er også kåret til beste dokumentarfilm av amerikanske National Society of Film Critics (NSFC). Av filmens budsjett på noe over 10 millioner kroner, kommer litt under 20 prosent fra Norge. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping