RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«The Artist» stor Oscar-favoritt

Los Angeles (NTB-AFP-DPA): Den allerede tungt prisbelønnede stumfilmen «The Artist» kan bli årets store Oscar-vinner. Den ligger an til nominasjon som beste film foran årets prisutdeling.

Prisene deles ut 26. februar, men nominasjonene offentliggjøres tirsdag. Stumfilmen «The Artist» er regissert av den forholdsvis ukjente franske regissøren Michel Hazanavicus, og kan få hard konkurranse fra Martin Scorseses «Hugo Cabret» og Steven Spielbergs «War Horse».

I kategorien beste kvinnelige hovedrolle er Meryl Streep blant favorittene for sin framstilling av Storbritannias tidligere statsminister Margaret Thatcher i «Jernkvinnen». Glenn Close kan bli nominert for «Albert Nobbs», og britiske Tilda Swinton for «Vi må snakke om Kevin».

På den mannlige siden kan franske Jean Dujardin få en nominasjon for sin innsats i «The Artist». Men George Clooney er også blant favorittene, takket være hans innsats i «The Descendants», mens Brad Pitt kan bli belønnet for sin framstilling av den oppfinnsomme sjefen for et baseballag i «Moneyball».

Norges håp i år er «Tuba Atlantic», som kan få en nominasjon i klassen for kortfilm. Årets Oscar-utdeling blir den 84. i rekken, og for niende gang er det den amerikanske komikeren Billy Crystal som skal lede showet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere