*Nettavisen* Nyheter.

The Guardian: - Assad har milliardformue

London (NTB): Den syriske presidenten Bashar al-Assad og hans familie har lagt seg opp en milliardformue. Verdier tilsvarende ni milliarder kroner er gjemt unna i Russland, Hongkong og skatteparadiser, skriver The Guardian.

Assad oppholdt seg ifølge diplomater i byen fredag fortsatt i den syriske hovedstaden Damaskus. Dersom han skulle flykte fra byen og komme seg til et trygt sted i utlandet, kan han komme i pengenød selv om han er styrtrik, heter det på London-avisens nettsider.

- Mye av Assads formue er spredt mellom Russland, Hongkong og en rekke mindre land med lavt skattenivå. Et mylder av selskaper og stiftelser er tatt i bruk for å skjule eiendommer som tilhører folk i det syriske regimet, fortsetter avisen.

Forskningssjef Iain Willis i analyseselskapet Alaco i London sier til The Guardian at millionbeløp på nå fryste kontoer i britiske banker bare utgjør en brøkdel av Assad-familiens formue. Familien og dens venner eide alt fra fabrikker og storgårder til kraftverk.

Til sammen kan disse folkene ha eid mellom 60 og 70 prosent av alle faste eiendommer og andre større verdier i Syria, anslår Willis. Han tror Assad vil få store problemer med å omsette eiendommene i kontanter hvis han må flykte fra Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.