RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The New York Times: Trump tilbringer fire timer foran TV-en hver dag


President Donald Trump
President Donald Trump Foto: Evan Vucci (AP)
Sist oppdatert:
USAs president tilbringer mellom fire og åtte timer foran en TV hver dag, ifølge kildene til storavisen.

Storavisen The New York Times har intervjuet 60 av Donald Trumps rådgivere, medarbeidere og venner, samt kongressmedlemmer, for å danne seg et inntrykk av presidentens daglige rutiner. Både sosiale medier og tradisjonelle medier opptar mye av presidentens tid, ifølge avisen.

Dagen til Trump starter angivelig klokken 05.30, etter fem-seks timer med søvn, ved at han skrur på TV-en og ser på CNN, etterfulgt av «Fox & Friends» på Fox News og tidvis MSNBCs morgenprogram «Morning Joe».

Noen dager begynner han å tvitre allerede før han har stått opp fra sengen. Andre ganger venter han med tvitringen til han går inn på det såkalte «Treaty room», som er et slags kontor i residensdelen av Det hvite hus. Her tar han sine første offisielle og uoffisielle telefoner. Av og til påkledd, andre ganger i slåbrok, ifølge storavisen.

I skrivende stund har Trump tvitret 36.600 meldinger. Ifølge The New York Times henter han «ammunisjon» til «Twitter-krigen» fra TV.

Les også: Donald Trump: - Jens Stoltenberg er min største fan i hele verden

- Ser fire timer på TV

Personer som står Trump nær, estimerer at presidenten daglig tilbringer minst fire timer, og noen ganger opptil åtte timer, foran en TV.

Avisen skriver at det kun er Trump som får røre fjernkontrollen. Under møter har han gjerne TV-en skrudd på uten lyd, slik at han kan følge med på undertekstene og nyhetsvarslene som ruller over skjermen på nyhetskanalene. Eventuelle nyhetsprogrammer han går glipp av, blir tatt opp.

Og når han ser på TV, deler han gjerne tankene sine med alle i rommet, til og med tjenerne som kan påkalles ved hjelp av «en knapp når han ønsker lunsj eller én av de tolv Coca Cola Light-brusene han drikker hver dag,» skriver avisen.

Les også: Ny bok: Trump bestilte gjerne to Big Mac-er og to fiskeburgere til middag

- Jeg ser lite på TV

The New York Times overbrakte presidenten 51 spørsmål som grunnlag for faktasjekking i forbindelse med den omfattende artikkelen. Ett av spørsmålene gjaldt presidentens TV-vaner. Men istedenfor å svare via en medarbeider, svarte Trump på spørsmålet om TV-titting overfor et journalistkorps om bord på Air force One under den nylige Asia-turen.

- Jeg ser ikke mye på TV. Jeg vet at de liker å si, folk som ikke kjenner meg, at jeg ser mye på TV. Folk med falske kilder - du vet, falske reportere, falske kilder. Men jeg får ikke sett mye på TV, hovedsakelig på grunn av dokumenter. Jeg leser mye dokumenter, sa han om bord i Air Force One.

Etter at New York Times' artikkel ble publisert, svarer Trump på den via Twitter.

- Enda en falsk historie, denne gang i sviktende New york Times, om at jeg ser på TV 4-8 timer hver dag. Feil! Dessuten, sjelden eller aldri ser jeg på CNN eller MSNBC, begge jeg anser som Fake News. Jeg ser aldri på Don Lemon, som jeg en gang kalte for «den dummeste mannen på TV!» Elendig rapportering.

Aviser

Videre skriver The New York Times at presidenten er en ivrig avisleser, og kommenterer og understreker i et halvt dusin aviser med en svart pen daglig.

TV og samtaler med rådgivere er Trumps hovedkilde til informasjon, skriver avisen.

- Han elsker muntlige briefinger. Han er ikke typen til å konsumere store mengder bøker og dokumenter, sier finansminister Steve Mnuchin til avisen.

Myk side
Videre skriver avisen at presidenten også har en myk side, som sjeldent kommer fram i mediene, når han tilbringer tid med familiene og barna til ansatte eller pressefolk i Det ovale kontor.

Men Trump gjør lite for å fremheve denne siden av seg selv i offentligheten, fordi det bryter med imaget om å være sterk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere