Arild Rønsen

«The Rønsen Tapes» – digital relansering!

Enkelte stunt viser seg mer levedyktig enn andre. Dette er så avgjort ett av dem. I 1987 slakta jeg Henning Kvitnes’ «Back to Little Eden» i PULS.

Mot slutten av anmeldelsen kom jeg i skade for å skrive at dette kunne jeg gjøre bedre sjøl. Marius Müller og Herodes Falsk tok meg på ordet, og booka studio. Kalamitetene sto i kø – og hele denne smått utrolige historien blir gjenfortalt i ei bok jeg er i gang med. Men jeg fikk ut «The Rønsen Tapes»!

«The Rønsen Tapes» er i dag et aldri så lite samlerobjekt. EPen inneholder fem låter, og noe av dette materialet har faktisk tålt tidens tann. For noen måneder siden fikk jeg en telefon fra Hokksund. Mannen i andre enden kunne fortelle at de ikke spilte annet enn «To døgn» i bilen hans den gang mot slutten av ’80-tallet! Han satte meg på ideen, og ved god hjelp fra NRK tilgjengeliggjøres nå disse opptakene i digitalt format – både i Tidal og Spotify. Coverne vil være signert Christen Hvam.

Flere drypp fra «The Rønsen Tapes» vil følge de nærmeste ukene – pluss en del låter jeg publiserte på albumet «Midt i byen» i 1983. Til sammen snakker vi faktisk 12 låter - og det er jo et helt album, det!

Først ut ligger altså «To døgn», en sann tryckare – jeg har ved selvsyn kunnet observere dansegulvet fylles i Magaluf! Utgangspunktet var et kort eventyr på jazzfestival i Molde. Teksten ble skrevet på flyturen hjem til Oslo, og melodien falt rett i fanget så fort jeg var kommet hjem til mitt piano. Det er gjerne sånn; skikkelige feel good-historier er enkle å fortelle.

Musikerne er å finne blant kremen av kremen i norsk pop, blues og rock.

Keyboards: Lasse Hafreager

Bass: Jørun Bøgeberg

Trommer: Ola Snortheim

Gitar: Eivind Aarset

Kor: Claudia Scott

«To døgn» - ute nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag