Gå til sidens hovedinnhold

«The Sims» knuser alle rekorder

The Sims-serien fra Electronic Arts passerer i disse dager alle salgsrekorder.

Spillserien The Sims har blitt umåtelig populær, og er den eneste serien som kan konkurrere med Blizzards World of Warcraft når det gjelder salgstall og aktive brukere.

Les også:
- Kvart million spiller på nett
- Stephen King slakter spillforbud

Nå har det riktignok kommet mange spill i serien, samt et utall tilleggspakker, men serien totalt passerer nå den magiske grensen på 100 millioner solgte eksemplarer. Ingen andre spillserier kan skilte med salgstall i nærheten av dette. Spillet er oversatt til 22 språk, og lansert i 60 land. Det opprinnelige The Sims var PC-spillet som solgte best i verden i 2000, 2001, 2002 og 2003, til det ble slått ned fra tronen av oppfølgeren, The Sims 2, som ble det mestselgende PC-spillet i 2004.

- Vi har vel ikke offisielt gått ut og feiret at vi har passert 100 millioner solgte, men i disse dager passerer vi den utrolige grensen, sier Silje Viste Grønli i Electronic Arts Norge.

Utviklerne Maxis har også laget et helt eget språk for spillserien, "Simlish", som er en blanding av Ukrainsk, Navajo og Tagalog (mest utbredte språket på Filippinene), og både Anthrax, Black Eyed Peas og Depeche Mode har spilt nye versjoner av egne låter på spillspråket.

The Sims-fenomenet har også fått fart på YouTube, og så langt finnes det over 180.000 brukerproduserte videoer liggende på nettjenesten. Electronic Arts har også inngått strategiske samarbeid med både Ford, H&M og Ikea for å levere autentisk innhold i spillene. I Frankrike har spillet blitt så populært at regjeringen har laget et eget Sims-frimerke.

The Sims er også unikt i forhold til kjønnsfordeling på brukerne. Hele 62 prosent av spillerne er jenter under 17 år, en målgruppe som tradisjonelt sett ikke er overrepresentert innen spillsalg.

Neste spill i serien, The Sims 3, er forventet lansert en gang i 2009.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene