RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The Times: - Liu tilbudt eksil

Beijing (NTB): Årets fredsprisvinner, den fengslede kinesiske dissidenten Liu Xiaobo, har avvist et tilbud fra kinesiske myndigheter om å bli løslatt og sendt i eksil, skriver avisa The Times.

Den 54 år gamle demokratiforkjemperen ble første juledag i fjor dømt til elleve års fengsel for «undergravende» politisk virksomhet.

Kinesiske myndigheter har nå gitt Liu et tilbud om å bli løslatt og sendt i eksil i bytte mot en skriftlig tilståelse, men fredsprisvinneren har nektet å godta tilbudet, sier en kilde i Beijing ifølge The Times.

Shang Baojun, en av Lius forsvarsadvokater, kan ikke bekrefte opplysningene, men sier Liu også før rettssaken ble tilbudt deportasjon, en løsning Kina flere ganger har benyttet seg av for å bli kvitt dissidenter.

- Liu Xiaobo har gjort det svært klart at han ikke vil godta betingelser for løslatelse, og at han aldri vil forlate landet, sier Shang til The Times.

Kina har reagert kraftig på årets tildeling av fredsprisen til Liu Xiaobo, og landet har oppfordret til boikott av nobelseremonien den 10. desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere