The Who skal ut på veien igjen

Los Angeles (NTB-Reuters-DPA): The Who skal ut på veien igjen. Bandet, som hører til veteranene i britisk rock, planlegger en amerikansk turné der de blant annet skal spille hele rockeoperaen «Quadrophenia».

Turneen begynner i Florida 1. november, opplyste bandet onsdag. På scenen står de to gjenlevende av de opprinnelige medlemmene, gitarist Pete Townshend og vokalist Roger Daltrey, sammen med Beatles-Ringos sønn, trommisen Zak Starkey, og fem andre.

Da «Quadrophenia» ble spilt inn i 1972-73, var The Who en kvartett med John Entwistle på bassgitar og Keith Moon på trommer. Både Entwistle og Moon er døde, men Townshend og Daltrey har holdt bandet gående.

«Quadrophenia» var bandets andre rockeopera, etter den kanskje mer kjente «Tommy». I dag regnes begge som rockeklassikere, og de har bidratt til at The Whos samlede albumsalg er kommet opp i rundt 100 millioner.

Bandsjefen Pete Townshend er 67 år gammel og har en formue som anslås til rundt 300 millioner kroner. I låten «My Generation», som stammer fra 1965, synger han stadig at han håper han dør før han blir gammel - men så gammel er han blitt, at han bruker høreapparat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.