RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

The World-konkurrent kan bli Røkke-jobb

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes verftskonsern Aker Yards kan få jobben med å bygge konkurrenten til boligcruiseskipet The World.
Det er klart etter at den amerikanske eiendomsinvestoren Randall Jackson har inngått en intensjonsavtale med Aker Yards på byggingen av det som skal bli verdens mest luksuriøse boligcruiseskip.

Dollarmilliardærens cruiseselskap Residential Cruise Line står bak planen som har foreligget en god stund. Det er snakk om et cruiseskip etter samme lest som The World, hvor enkelt personer eller selskaper kan kjøpe leiligheter ombord.

Cruiseskipet har fått navnet Magellan og er designet av det norske arkitektteamet Petter Yran og Bjørn Storbraaten.

Aker Yards vil imidlertid ikke ta det for god fisk at de får jobben før de har noe mer håndfast.

Kommunikasjonsdirektør Tore Langballe i Aker Yards sier til TradeWinds onsdag at de nylig har signert intensjonsavtalen, men at diskusjonene er i en tidlig fase og at det er for tidlig å si om Aker Yards til slutt blir valgt til å bygge skipet.

Blant annet er finansieringen av prosjektet ikke på plass.

Magellan skal bli på 70.000 bruttotonn og har en foreløpig prislapp på 650 millioner dollar. Planen er å sjøsette luksusskipet en gang i 2009. Prisene på leiligheten ombord vil gå fra 134.000 dollar til 8 millioner dollar for de største enhetene. Det skal bli plass til 1.070 passasjerer på Magellan.

Driftsselskapet til The World klart først i fjor å selge ut alle leilighetene i det som i dag kalles verdens største private yacht. Det var fire år etter at det ble levert fra Fosen Mekaniske verksted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere