*Nettavisen* Nyheter.

The X-factor til Norge

Foto: Scanpix

TV 2 vurderer ny talentkonkurranse til høsten.

18.01.09 15:01

(SIDE2): Talentkonkurranser har vært et av TV 2s trumfkort i TV-krigen de siste årene. Etter det Side2 erfarer vurderer nå kanalen å satse på det populære britiske showet The X-factor til høsten.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Jakten på det lille ekstra
The X-Factor er en musikalsk talent konkurranse fra Storbritannia som har tatt over stafettpinnen etter megasuksessen Idol. Programmet er bygd opp på nøyaktig samme måte med åpne auditions, en kjendisjury og platekontrakt som premie. X-factor er et av Simon Cowells prosjekter og han har selv sittet i den britiske juryen sammen med Sharon Osbourne og Louis Walsh.

Programmet vil mest sannsynlige produseres av det norske produksjonsselskapet Monster Media som blant annet er ansvarlig for Norske Talenter, Senkveld, Gullruten og Idol. Side2 har vært i kontakt med flere ansatte som bekrefter at de nylig har signert kontrakter for å jobbe med X-factor ut 2009.

- The X-factor starter audition runder i Oslo og tre andre norske byer denne våren. Også kommer studiosendingene til høsten, forteller en sentralt plassert kilde i Monster til Side2.

Inntil videre skal vi underholdes med en ny runde av «Norske Talenter» som TV 2 sender i vår.

Ble superstjerne
Den mest kjente The X-factor vinneren er den tidligere servitøren, britiske Leona Lewis (23). Hun vant den tredje sesongen av «The X-factor UK». Leona debuterte i desember 2006 med singelen «A moment like this» som senere ble utgitt på debutalbumet Spirit i 2007. Leona spås å være den neste globale superstjernen og har allerede blitt sammenliknet med giganter som Mariah Carey, Whitney Houston og Kelly Clarkson. Hun slo igjennom i 2007 med hitsingelen Bleeding Love.

HTML EMBED

Ikke helt avklart
The X-factor har hatt stor suksess i 19 land, blant annet Danmark og Island. Og nå er Finland klar for sin først runde med den populære talentkonkurransen. Men tiltross for programmets enorme suksess ønsker ikke TV 2 å bekrefte at det er nettopp The X-factor de vil satse på.

- Tv2 ønsker helt klart å komme tilbake med en musikk-konkurranse. The X factor er et av flere konsepter vi vurdere for tiden. Det er et veldig spennende konsept men Idol er også fortsatt aktuellt. Så ingen endelige kontrakter er underskrevet foreløpig, hverken med FremantleMedia som har rettighetene eller produksjonsselskapet Monster, sier presseansvarlig i Tv2 Bjarne Laastad.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.