Gå til sidens hovedinnhold

Theo (3) lekte med sprøytespiss

Nå må foreldrene vente i flere måneder på å få vite om gutten deres har blitt syk.

(ba.no): Tirsdag var Theo (3) ute og lekte i et område i Gyldenpris barnehage i Bergen som kalles for Afrika. Plutselig finner den lille gutten noe som ikke hører hjemme der.

Sa han hadde fått medisin
- Han har tatt med seg en sprøytespiss som han har funnet i buskene, og gitt den til en av de ansatte i barnehagen. Deretter har han fortalt at han har fått medisin, sier pappa Morten Egeland til BA.

Nøyaktig hva som har skjedd, og om Theo har stukket seg på sprøytespissen, vet han ikke.

- Vi har prøvd å se på armen hans om det er tegn på noe stikk, men vi vet ikke om nålen har vært gjennom huden, om han har smakt på sprøyten eller hva som har skjedd, forteller Egeland.

Theo ble kjørt rett på legevakten etter episoden, og onsdag var han på sykehuset for å ta blodprøver.

- Ventingen er verst
Theo skal testes for hepatitt B, hepatitt C og HIV.

Det kan ta flere måneder å påvise om gutten er syk.

- Ventingen er egentlig det verste.

Det har heller ikke vært så lett å få ut av 3-åringen hva som har skjedd.

- Uvissheten er forferdelig. Han kan ikke fortelle hva han har gjort. I det ene øyeblikket sier han ja og det andre nei på spørsmål om han har stukket seg.

Flere blodprøver
- Hva var det du fant i buskene, Theo?

- Sparksykkel, svarer den lille gutten smilende, og viser til premien han fikk etter å ha tatt blodprøve.

900 meter fra barnehagen der Theo går, ligger Strax-huset. Egeland mistenker at det er der sprøyten kommer fra. Han mener noe burde gjøres for å hindre at barn finner sprøytespisser i barnehagen.

- Det er jo alltid et spørsmål om hvor mye ressurser man kan bruke på slike ting, men hva om det verste scenarioet inntreffer? Tenk på alt det fører med seg.

Saumfarer området
Hver morgen saumfarer ansatte i Gyldenpris barnehage uteplassen etter sprøytespisser.

- Jeg er fryktelig lei meg. Vi tar denne saken på største alvor og følger nå opp Theo og hans familie. Dette er mitt ansvar, sier styrer Lisbeth Trones.

Hun sier at barnehagen har rutiner for å lete etter sprøytespisser, men at sprøyten ble funnet i en busk der det var mye vegetasjon.

- Jeg har slått alarm og regner med at det kommer noen fra kommunen og luker området slik at det blir mer oversiktlig, sier Trones.

Flere år siden forrige gang
Hun understreker at det er flere år siden de har funnet sprøytespisser i barnehagen som ligger i nærheten av Straxhuset.

- Jeg har ingen statistikk som viser at dette er et stort problem. Men én gang er én gang for mye. Vi kommer til å gå manngard til snøen kommer, sier Trones.

Barnehagen har i flere år drillet barna i hvordan en sprøyte ser ut. Det skjedde etter noen barnehagebarn fant en sprøyte i veikanten da barnehagen var på tur.

- Vi har fått sprøyter fra helsestasjonen som vi viser frem i barnas samlingsstund. Vi terper på at sprøyter er farlige. Dersom de finner en sprøyte må de ikke ta den opp, men gi beskjed til en voksen, sier hun.

Trones påpeker at barnehagen har et godt samarbeid med nærpolitiet og prøver å gi beskjed til narkomane om at de skal holde seg unna barnehagen og ikke kaste sprøyter i området.

Føger opp
Sosialbyråd Dag Inge Ulstein (KrF) sier at kommunen følger opp situasjonen i det aktuelle området og kutter vegetasjon slik at det er lett å holde oversikt.

- Dette er en dramatisk situasjon for både barn og familie. Det forstår jeg, sier byråden.

Han synes det er vanskelig å si om man skal sette inn ekstratiltak på bakgrunn av én enkelt episode.

- Jeg er ikke kjent med at dette skal være et stort problem, sier han.

Vaktmester leter etter sprøyter
Tidligere sosialbyråd Lisbeth Iversen tok før flyttingen av strax-huset til orde for at oppfølging av naboene skulle være en prioritert sak.

- I tillegg til kutting av vegetasjon går vaktmesteren på Strax-huset en runde i nærområdet og ser etter sprøyter, men dersom ikke dette fungerer, må vi eventuelt se på om det er gjort nok, sier Ulstein (KrF).

BA har tidligere skrevet om naboer av Strax-huset som er lei trusler, sprøyter og bråk.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken