RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Therese (14) vant rakett-oppskytning

Sist oppdatert:
Therese Miljeteigs favorittmusikk er kåret til Europas beste for astronauter. Nå venter rakettoppskytning.

(iBergen.no) Therese Miljeteig (14) fra Alversund utenfor Bergen er lidenskapelig romfartsinteressert. Da konkurransen om å lage en spilleliste med sanger som kunne inspirere astronautene på ISS (International Space Station) dukket opp, sendte 14-åringen inn sitt bidrag.

Tur til Fransk Guiana
For tre måneder siden ble spillelisten til Miljeteig utropt som den beste i kamp med haugevis av bidrag fra hele Europa. Juryen fra ESA (European Space Agency) la til og med vekt på at vinnerlisten var av en annen verden.

Spillelisten skal etter planen inspirere astronautene som bor på den internasjonale romfartsstasjonen tidlig neste år. Men det er ikke akkurat det 14-åringen tenker mest på nå.

- Jeg vant også to turer, en VIP-omvisning på European Astronaut Centre i Tyskland og en tur til Kourou-senteret i Fransk Guyana i Sør-Amerika. Her skal jeg se en oppskytningen av et transportfartøy med forsyninger til den internasjonale romfartsstasjonen, forteller Therese til iBergen.no.

Ingen astronaut
Therese passer på å holde seg oppdatert på det som skjer av romfart i verden hver eneste dag og har ifølge henne selv full kontroll på det som skjer. Men noe mål om å bli astronaut har hun ikke.

- Har ingen planer om det, men hadde kanskje ikke sagt nei om noen hadde kommet bort og tilbudt meg. Har egentlig ikke tenkt å utdanne meg til noe innen romfart i det hele tatt. Det er bare en hobby for meg, forteller 14-åringen som i sommer brukte ferien i USA - selvsagt for å besøke Kennedy Space Center i Orlando.

Her er Thereses vinnerliste:
Here Comes The Sun - Beatles
Come Fly With Me - Frank Sinatra
Rocket Man - Elton John
Up Where We Belong - Joe Cocker and Jennifer Warnes
Imagine - John Lennon
Flashdance - What A Feeling - Irene Cara
Walk of Life - Dire Straits
Fly - Celine Dion
Rockin' All Over The World - Status Quo
I Believe I Can Fly - R Kelly

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere