RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Therese fikk kraftige smerter etter fettfjerning

Foto: Pernille Vestengen (Byavisa Drammen/privat)
Sist oppdatert:
- Jeg trodde blindtarmen min sprakk, så vondt var det, sier Therese Ludvigsen (33).

(SIDE2:) - Det er fortsatt sårt og vondt over magen, og det er syv uker siden behandlingen. Det skal ikke være sånn, sier Therese Ludvigsen.

33-åringen fra Fjellhamar i Akershus fikk store smerter etter å ha prøvd fettfjerning.

«Jeg lå i fosterstilling og gråt»
Det er Byavisa Drammen som først omtaler historien om tobarnsmoren onsdag. Til avisen forteller Ludvigsen at hun er fornøyd med kroppen sin, men hun ønsket å fjerne noe fett fra hofte og mage. Valget falt på «coolsculpting», som er en metode for å fjerne fett uten kirurgi. Vev med lokale fettansamlinger, for eksempel på magen, suges inn i et kjølehåndstykke tilkoblet vakuum. Vevet kjøles så gradvis ned til temperatur like over frysepunktet. Kuldebehandlingen gjør at fettcellene over tid krymper inn, inntil de spises av kroppens ryddeceller (makrofagene). Prosessen tar angivelig tre til fire måneder.

- Selve behandlingen var ubehagelig, men ikke særlig vond. Det var mye verre med fortsettelsen. Mye verre. Etter tre dager lå jeg bare i senga i fosterstilling og gråt. Så ble jeg lagt inn på Ahus med mistanke om blindtarmbetennelse, sier Ludvigsen til Byavisa.

- Ikke riktig
Ifølge Wennes klinikken, hvor behandlingen ble utført, hevdes det at etter kun en behandling oppnår man 30-40 prosent reduksjon av fett. Fettreduksjonen er vanlig å utføre på mage, innside lår, kne og på såkalte love-handles. Klinikken skriver at kjente bivirkninger kan være ømhet, nummenhet eller blåflekker i huden.

For Ludvigsen ble det langt mer alvorlig enn som så.

- Jeg har snakket med flere klinikker i ettertid, og min reaksjon er ikke normal. At jeg fikk et så kraftig sug over navlen er heller ikke bra fikk jeg høre. Klinikken skriver at du kan gå tilbake på jobb samme dag, men så ender jeg opp på sykehus og har syv uker med sterke smerter, det er ikke riktig, sier hun til Side2.

33-åringen er selv hudpleier, trener mye, og er ikke redd for å prøve nye ting. Inkludert behandlinger.

- Nei, smerte er jeg virkelig ikke redd for. Det å lide litt for skjønnheten kan jeg godt takle. Men dette var noe ganske annet. Da jeg ble lagt inn på Ahus ble jeg gitt sterke, smertestillende medikamenter annenhver time for å holde ut gjennom natten. Dagen etter reiste jeg hjem, for ingen av testene de tok kunne påvise at det var noe galt. Men da jeg kom hjem begynte jeg å kaste opp også. Dermed bar det inn på sykehuset igjen. Heller ikke nå kunne de finne noen annen forklaring på smertene enn at coolsculpting måtte ha gitt musklene i magen min, og festet under navlen, en så sterk strekk at smertene ble deretter.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Kostet 18.000 kroner
33-åringen ble sengeliggende i fire uker. Hun er ennå ikke helt frisk, syv uker etter at hun tok behandlingen.

- Nå er det bedre, men det er fortsatt sårt over magen, sier hun og legger til:

- Men jeg regner med å bli helt frisk.

Ludvigsen skal egentlig betale 18.000 kroner for fettfjerningen, noe hun mener er uholdbart etter de kraftige bivirkningene.

- Når du ender opp på sykehuset, og har sterke smerter i syv uker, så er ikke det helt riktig. Også krever de 18.000 kroner når det gikk galt.

Ludvigsen mener klinikken har vært svært lite ydmyk, og hevder hun ikke har fått svar på flere av henvendelsene til Wennes. Det er en av årsakene til at hun har vært i kontakt med avokat og vil ta saken videre.

Ønsker å advare
Det er flere klinikker i Oslo, og generelt i landet, som tilbyr CoolSculpting, og Ludvigsen ønsker å fortelle sin historie for at andre jenter skal være mer bevisst på hva de tester ut.

- Det er så mange jenter som gjør så mye. Jeg er jo sånn selv som vil prøve. Dette sto det så mye trygt om, at det var garantert effekt og helt trygt - så jeg fikk følelsen av det. Jeg fikk beskjed om at den verste smerten jeg kunne kjenne var som en tannpine i magen. Men dette kan ikke sammenlignes med tannpine, det var mye verre.

- Jeg trodde blindtarmen min sprakk, så vondt var det. Det må advares, og skrive som det på siden.

- Ufarlig
Wennes klinikken sier til Byavisa at de ikke kan uttale seg om enkelte pasienter. Men på et generelt grunnlag har de ingen negative erfaringer med coolsculpting.

- Her på klinikken har vi kunne tilby denne behandlingen i et halvt år nå, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Alle som behandles opplyses om at smerter og ubehag kan forekomme, og at de kan oppleve en slags strekkfølelse i magen - omtrent som en form for mageknip, sier eier av Wennes klinikken Hege Frantzen Wennes.

Hun sier at etter en behandling kjenner noen nesten ingenting, mens andre kjenner mer. Alle blir tatt inn til etterundersøkelse, understreker Wennes.

Eieren sier at uansett ubehag så er behandlingen ufarlig.

- Denne behandlingen utføres under navlenivå og over navlenivå. Teoretisk er det mulig midt på, men det frafrådes. Jeg har kun utført på undersiden av navlen i den tiden jeg har jobbet med dette, som er i over et halvt år, sier Frantzen Wennes til Side2.

- Dette er en behandling som er trygg å utføre. Den utføres av mange leger og sykepleiere i Norge. I mitt tilfelle har jeg drevet med medisinsk hudbehandlinger i 13 år, uten å få en eneste negativ tilbakemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere