RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Therese-Louise døde i natt

SATTE FOKUS PÅ BEHANDLINGSTID: Therese-Louise ble kjent da hun ble intervjuet av Dagsrevyen i sommer.
SATTE FOKUS PÅ BEHANDLINGSTID: Therese-Louise ble kjent da hun ble intervjuet av Dagsrevyen i sommer. Foto: Skjermdump NRK/Dagsrevyen
Sist oppdatert:
Måtte vente 10 uker på kreftbehandling. Tusener fulgte kampen hennes.

(SIDE2): I natt døde Therese-Loise Colohan Valseth (32). Hun etterlater seg en samboer, og en sønn på 12 år.

Stort engasjement
Therese-Louise ble kjent over hele landet da hun i sommer stod frem i Dagsrevyen og Aftenposten med sin sterke historie om hvordan de lange helsekøene kan ha ført til at kreftsykdommen hennes ble uhelbredelig, skriver NRK.

- Jeg vil aldri få vite sikker om jeg kunne ha overlevd dersom jeg hadde fått behandling på et tidligere tidspunkt, men jeg synes at jeg hadde fortjent den sjansen, sa 32-åringen til NRK.

Historien hennes skapte et stort engasjement, og sin kamp mot kreften delte hun med flere tusen gjennom bloggen sin Athazagorafobi - som betyr frykten for å bli glemt, og sin Twitter-konto.

Hun kjempet for en kortere behandlingstid for kreftrammede, og kritiserte regjeringens «kreftbehandlingsgaranti» - der det blant annet skrives at ingen pasienter skal måtte vente unødvendig lenge på utredning og behandling og risikere at sykdommen utvikler seg i mellomtiden.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

I sitt siste innlegg, som ble lagt ut 8. november, viser hun frem sitt nylig tilbakegrodde hår.

«Dette er vel også første gang jeg viser et bilde uten hodeplagg, selv om håret ser ille ut og jeg er usminket og groggy så er smilet rett fra hjertet og rettet til dere som gjør en jævlig situasjon til noe som er ganske så likt et hyggelig minne. Merkelig nok.», skrev hun på bloggen sin.

Sovnet stille inn
I dag har hennes samboer lagt ut en innlegg, og under kan de som vil legge igjen en hilsen til henne.

«Til alle dere som har fulgt Therese de siste månedene , lest innlegg, komentert og støttet henne .
Min kjære døde i natt. Hun sovnet stille inn uten smerter eller frykt og alle i hennes nære familie fikk sakt farvel.
Jeg vil la bloggen hennes stå en stund så alle som har lyst kan legge en hilsen til henne. Jeg håper at det hun har delt og fortalt om seg og sin situasjon kan være til hjelp for andre, slik at færre havner i hennes sted, og at noen vil fortsette og støtte de sakene hun sto for. Med hurtigere diagnose, bedre rammebetingelser for legene , og att ikke minst hjelpepleierene og sykepleierene får den takk og ros de fortjener.
mvh Thor
samboer og fan
Ps. husk tittelen på bloggen hennes , frykten for og bli glemt . det blir hun aldri!!»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere