RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix / Montasje)

Therese-saken gjenopptas

Sist oppdatert:
Thomas Quick får gjenopptatt saken for drapet på norske Therese Johannessen.

Thomas Quick, som har tatt tilbake sitt fødenavn Sture Bergwall, ble dømt i 1998 for drapet på norske Therese Johannessen (9), som forsvant sporløst i bydelen Fjell i Drammen.

Nå har den svenske lagmannsretten besluttet at tingsretten skal gjenoppta drapet på Therese.

- Det var en gledelig beskjed. Vi har hele tiden vært overbeviste om at vi hadde gode argumenter for å få gjennom en gjenopptakelse, sier Sture Bergwall til dn.se.

Trakk tilståelsen
Bergwall erkjente straffskyld i drapet på Therese, men har senere trukket tilståelsen.

- Vi fikk beslutningen i dag, og jeg har fortalt Sture, og han ble fantastisk glad. Men det var overraskende at beslutningen kom så raskt. Normalt tar en sånn prosess veldig lang tid. Det viser hvor sterk vår gjenopptakelsessøknad var, sier Sture Bergwalls advokat, Martin Cullberg, til Nettavisen.

Et viktig bevis i dommen fra 1998 var beinrester som ifølge sakkyndige stammet fra den norske jenta. Men ifølge nye undersøkelser gjennomført av Statens kriminaltekniske laboratorium (SKL) i Linköping, var dette en trebit.

I tillegg mener Bergwalls advokat at det finnes et alibi, som politiet bevisst har forsøkt å skjule.

- Dommen var tynn, og vi har visst at politiet har skjult unna bevis, sier Cullberg.

- Hadde alibi
Cullberg og advokat Thomas Olsson har lenge jobbet med en gjenoppdagelse av drapet på Therese. De har blant annet funnet dokumentasjon på at Bergwall var på jobb i en kiosk i Sverige samme helg Therese forsvant.

- Vi vet at politiet hadde sett disse opplysningene og at de visste at Sture hadde alibi. Det er rett og slett fusk og ekstremt alvorlig. Hadde dommen vært ferskere, så er jeg sikker på at politiet hadde fått strafferettslige konsekvenser, sier Cullberg.

Bergwall er også dømt for drapet på den norske kvinnen Trine Jensen (23). Cullberg forteller at dette er den neste drapssaken de håper å få gjenopptatt.

- Vi er overbevist om at han kommer til å bli frikjent i den saken også, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere