RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thistle ga ny rekord for DNO

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO satte ny produksjonsrekord i januar med 28.805 fat fat pr. dag som følge av inkluderingen av Thistle-feltet. Det jobbes med å øke eksportkapasiteten i Jemen
I tillegg til at Thistle-feltet på UK-sektor er inkludert, så har en ny produksjonsbrønn på Jotunfeltet har blitt satt i produksjon. DNO overtok operatørskapet og 99 rosent av Thistle og Deveron 30. desember i fjor.

Produksjonen i Jemen, som har drevet oppgangen de siste månedene falt litt tilbake fra desember. Dette skyldes vedlikehold på flere brønner på Tasour-feltet. Mot slutten av måneden økte produksjonen til 17.000 fat pr. dag.

DNO har i tråd med tidligere meldte planer økt pumpekapasiteten for eksportrørledningen, og ytterligere pumpeutstyr vil bli installert i løpet av februar. Feltet har etter at nye brønner har kommet i produksjon en produksjonskapasitet på 20.00 fat pr. dag, og denne vil etterhvert som eksportkapasiteten kommer på plass, bli utnyttet.

Det kan sannsynligvis ventes ny produksjonsrekord fra DNO i februar dersom dette arbeidet går etter planen.

Samtidig meldes det at en ny brønn boret nær Tasour-feltet var tom, og DNO's andel av borekostnadene var på 500.000 dollar. Disse vil inngå i de løpende kostnadene på feltet. Det skal nå bores på Sharyoof-feltet på blokk 53.

DNO er operatør og eier 38,95 prosent av Blokk 32, hvor Tasour-feltet befinner seg, og 24,45 prosent i Blokk 53.

Produksjonen i januar (fat pr. dag):

UK 9.113
NORGE 6.322
YEMEN 13.370

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere