Gå til sidens hovedinnhold

Thommessen blir PR-rådgiver

Venstres nestleder Olaf Thommessen er ansatt som rådgiver hos PR-byrået GCI Monsen.

Vinderen: Thommessen skal jobbe med omdømmebygging, med et par unntak, blant annet skal han ikke utføre lobbyoppdrag for selskaper overfor myndighetene, sier GCI Monsens direktør Hans Olav Otterlei til Vårt Land.
GCI Monsen opplyser selv at de jobber med å "sette aktører i norsk nærings- og samfunnsliv i stand til å utvikle sitt omdømme for å nå kommersielle eller ideelle mål".
Venstres leder Lars Sponheim sier partiledelsen er orientert om Thommessens nye jobb, og sier at ledelsen "så vidt har adressert noen vær varsom-problemstillinger".
Hans nestlederverv er beregnet til halv stilling og vi må akseptere at Olaf har en jobb utenfor partiet, sier Sponheim.
Partilederen sier det er avgjørende med ryddighet, og at Thommessens oppdrag ikke bidrar til at det hefter noe negativt ved partiet.
Det er uvanlig at politikere tar denne typen jobber mens de har verv, kommenterer generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.
Kokkvold mener Thommessen må kunne ta jobben han nå har, men sier at han samtidig må være forberedt på å møte mer kritiske spørsmål til den stemmen han er i samfunnsdebatten.
Thommessen forklarer at GCI har kjøpt byrået han selv drev før, og at hans egen virksomhet dermed er blitt en del av kommunikasjonsbyråets
virke.
Jeg kommer til å jobbe mye med det samme som før. Og det er helt utenkelig at jeg skal jobbe mot presse og politikere, sier Thommessen.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene