RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Den Norske Turistforeningen

Thon ga 15 millioner

Sist oppdatert:
Olav Thon har gitt 15 millioner kroner til Den Norske Turistforening. Det skjedde under en enkel markering på Sæteren Gård i Bærumsmarka.

De 15 millionene går rett inn i fondet til Olav Thons stiftelse, og skal blant annet brukes til bedre senger og til å forbedre sanitære forhold på turistforeningens hytter.

Under markeringen tilføyde Olav Thon at han dekker alle omkostningene med utbyggingen av Sæteren Gård. Det populære utfartsstedet skal blant annet få et nytt sovehus med 54 senger og en egen avdeling med dusj og sanitære fasiliteter. I tillegg bygges en egen bestyrerbolig. Thongruppen skal stå som byggherre under utbyggingen, og den rause giveren vil betale regningene fortløpende.

- Dette er en fantastisk gave, sier Grethe Johnsen, fagansvarlig for Barnas Turlag i DNT Oslo og Omegn.

- Sæteren Gård brukes av skoleklasser og barnehager, barnefamilier og andre. Olav Thon er opptatt av at barn skal få kjærlighet til naturen og friluftslivet tidlig i barndommen, og på Sæteren Gård er han med på å legge forholdene optimalt til rette.

Sæteren Gård har mange tusen besøkende i løpet av et år, og nå forventes det enda flere.

Les mer om Sæteren Gård i Turplanleggeren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere