Gå til sidens hovedinnhold

Thon kjøper kråkeslottet

Sandven hotell i Norheimsund solgt.

Milliardær Olav Thon har kjøpt Sandven hotell i Norheimsund av Tron Bach.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Tingstova, Sjøhuset, et gammelt serveringsnaust og Lysthuset Hardanger følger med på kjøpet, melder Hordaland folkeblad.

Bach har eid hotellet, som for tiden er stengt, siden 1994. Nå åpner det igjen under navnet Thon hotels Hardanger.

Salget vil bli presentert på en mottakelse førstkommende fredag, heter det i en pressemelding. Hva Thon har betalt for det gigantiske kråkeslottet som ligger idyllisk til i vannkanten i Hardangerfjorden, vites ikke.

Historisk bygning
Hotellet er svært gammelt, 154 år, og fylt opp med norske og kontinentale aktikviteter. Det er dekorert med snurrepiperier – og har sjel, heter det på nettsiden. I den senere tid er hotellet opprustet for ti millioner kroner.

Eiendommens bygningsmasse er i underkant av 6000 kvadratmeter, fordelt på en rekke etasjer, krinker og kroker. Totalt har det 132 rom. I tillegg består Lysthuset Hardanger av 22 fritidsleiligheter. Disse følger også med på eiendomsoverdragelsen.

Thon, som er en av Norges rikeste med en ligningsformue på cirka 5,5 milliarder kroner i 2010, sier han gleder seg til å innlemme enda et hotell i sin hotellkjede, og beskriver Sandven Hotel som et av de mest spesielle og originale hotell han kjenner.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser