I boken forteller Jagland åpent om hvordan hans relasjon til Jens Stoltenberg har vært anspent og full av mistenksomhet og mistillit, skriver kanalen.

Les også: Jaglands bok kan skape bråk: - Tror mange er bekymret

Den tidligere Ap-lederen, som gikk av i 2002, omtaler blant annet Stoltenbergs innrømmelse fra 2016 om at den nåværende Nato-lederen hadde jobbet med sine Ap-allierte for å svekke Jagland som partileder.

– Jeg hadde kviet meg for å tro det som ble påstått, at personer i de innerste sirkler nærmest daglig forsøkte å få pressen til å formidle negative budskap om meg. Nå så jeg at det stemte. Personene ble nevnt av Jens selv. Setningene «jeg visste at de jobbet for mitt kandidatur og at de var blant medienes anonyme kilder som argumenterte for et lederskifte… Jeg stoppet dem ikke», slo ned i hodet mitt som en bombe, skriver Jagland i boka, ifølge TV 2.

Nettavisen pratet med professor Bernt Aardal ved Universitet i Oslo (UiO) tirsdag:

– Jeg er spent på den boken. Jagland har lett for å bli «forurettet», så hvis det blir en bok han skal ta igjen for alle de personene og de gangene han føler han er dårlig behandlet, så tror jeg det blir en trist bok.

– På hvilken måte kan en slik bok skade Arbeiderpartiet nå?

– Hvis Jagland vil ta omkamp om Arbeiderpartiet, kan det bli både bittert og tøft, og stjele mye oppmerksomhet. Nå har Ap slitt så voldsomt med Giske-saken, så hvis de får enda flere slike saker …, sier han - med tanke på den labre oppslutningen.

Les også: Jaglands bok kan skape bråk: - Tror mange er bekymret

Professoren tar et historisk tilbakeblikk:

– I den fasen Jagland var statsminister, helt til Jens overtok, ble det sagt at det var to fløyer: Jens- og Jagland-fløyen, og det blir fort sår av sånt. Så hvis du setter en fyrstikk bort i slike ting, kan det hende det tar litt fyr, sier Aardal til Nettavisen.

Jens Stoltenberg har ikke besvart TV 2s henvendelser om Jaglands bok, som lanseres onsdag.