Thorfinn (80): - Avliv hunden

Foto: Politiet

- Og straff eieren.

04.05.13 21:33

Både i Tvedestrandsposten og overfor politiet har Thorfinn Eskild (80) flere ganger tatt opp det han mener er uforsvarlig hundehold i hans nabolag i Tvedestrand sentrum. Torsdag ble han selv bitt av en av hundene, en schäfer.

Thorfinn Eskild forteller til Tvedestrandsposten at han var på vei til sin parkeringsplass, da han ble angrepet av schäferen.

- Eieren hadde hunden i bånd, men han klarte ikke å holde den. Bikkja røkket til og angrep meg med et bitt i armen så blodet silte, beskriver 80-åringen.

Legebehandling
Han måtte umiddelbart dra til Tjenna legekontor for å få satt stivkrampesprøyte og få behandling. Nå sitter han med armen bandasjert og håper at det ikke blir infeksjon i såret.

Eskild var i går på lensmannskontoret i Tvedestrand og anmeldte forholdet. Han krever at schäferen avlives og at hundeeieren straffes.

- Det er ikke første gangen denne hunden angriper mennesker. Hva skjer om den går løs på et barn? spør han.

Uakseptabelt
Politiførstebetjent Gunnar Gjøsund sier politiet ser alvorlig på episoden. Gjøsund understreker at hundeeieren ikke er avhørt, men sier at det uansett er helt uakseptabelt at en hund går til angrep.

- Nå blir det opp til en jurist å avgjøre hva som skal skje med hunden; om den skal avlives eller omplasseres, og om hundeeieren skal bøtelegges, sier politiførstebetjenten.

Føler seg utrygge
Eskild og andre naboer har flere ganger tatt opp det de mener er uholdbare forhold i nabolaget. Eskild hevder det åpenlyst foregår narkotikaomsetning i området.

Naboer har også tatt opp det de opplever som truende oppførsel fra beboere på en navngitt adresse. De har også klaget over søppel og brukte sprøytespisser som flyter rundt. Også hundeholdet har blitt påpekt.

- I slike miljøer burde det ikke vært tillatt med hundehold, mener Eskild.

Økseangrep i narkorus
For et år siden ble det gjennomført en større politiaksjon i huset Eskild sikter til. Bakgrunnen var at en mann i 40-årene var blitt drapstruet og angrepet med øks. Mannen hadde pådratt seg skader i låret som følge av øksean-grepet. Politiet tok med seg «øksemannen», som innrømmet at han var påvirket av amfetamin. Også en annen mann ble pågrepet, men begge ble løslatt samme dag.

Etter det Tvedestrandsposten kjenner til, har Mattilsynet vært i boligen for å sjekke forholdene, men det er uvisst om dette førte til pålegg av noe slag.

Overgitt
- Hvor lenge skal denne typen forhold få fortsette i et boligområde? Jeg har tatt dette opp med politiet flere ganger uten at noe skjer, sier Eskild, som ikke legger skjul på at han er overgitt.

Han forteller at det den siste tiden har vært opptil fem hunder i boligen. En av disse gikk altså torsdag til angrep.

Les flere saker i Tvedestrandsposten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.