*Nettavisen* Nyheter.

Thorkildsen fjernet Facebook-kommentar

Oslo (NTB): Barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV) fjernet mandag kveld en kommentar på sin Facebook-side hvor hun uttalte seg om en henlagt barnefordelingssak.

Det var sent søndag kveld at Thorkildsen skrev innlegget på sin egen Facebook-side. I innlegget omtalte hun diagnosen til gutten i barnefordelingssaken hun har engasjert seg i.

Etter å ha blitt sterkt kritisert, blant annet av kommunalråd i Trondheim, Margrethe Ranum, valgte imidlertid den ferske SV-statsråden å fjerne innlegget mandag kveld, melder NRK.

Dagbladet skrev søndag at Thorkildsen i august i fjor tok kontakt med en politietterforsker om en henlagt incestsak. Dette skjedde mens hun var stortingsrepresentant. Hun ba ifølge avisen politiet om å avhøre barnet en gang til, denne gang på Barnehuset i Oslo.

Barnefaren er tilkjent hovedomsorgen for barnet og har vunnet fram i flere rettsinstanser. Mannens advokat, Mette Yvonne Larsen, mener Thorkildsen gjennom sin håndtering av saken har forsøkt å overprøve både retten og barnevernet.

- Dette må hun beklage direkte til barnefaren, og hun må gå av sosiale medier når det gjelder denne saken, sier Larsen til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.