Gå til sidens hovedinnhold

Thorkildsen frykter rasering av familiepolitikken

Oslo (NTB): Avtroppende barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) frykter at den nye regjeringen kommer til å rasere familiepolitikken.

Thorkildsen lister overfor Vårt Land opp flere saker som hun frykter kan bli rasert når den nye regjeringen overtar.

- Som hvorvidt Høyre og Fremskrittspartiet legger ned Barne-, ungdoms- og familieetaten og flytter oppgaver i barnevernet til kommunene. Jeg er redd en ny regjering vil privatisere voldsomt. Jeg er veldig bekymret for hva som vil skje med foreldrepermisjonen, at fedrekvoten blir borte, kontantstøtten blir styrket og barnehagene nedprioritert, sier Thorkildsen til avisen.

Hun konstaterer at de etablerte barnehusene i hvert fall ikke blir borte selv når regjeringsmakten skifter hender. Men hun mener velferdssystemet kan bli lidende.

- Med en ny regjering vil det sannsynligvis bli skattelettelser, og det vil gå på bekostning av velferd. Jeg er redd vi vil få et tilbakeslag for likestilling og mindre trykk på arbeidet for homofiles rettigheter. Kristelig Folkeparti kan gjøre det vanskeligere for kvinner å ta abort, mens Frp kommer til å gjøre sitt for at folk med en annen etnisk bakgrunn enn norsk vil føle seg mindre velkomne, sier Thorkildsen. (©NTB) (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene