*Nettavisen* Nyheter.

Thorkildsen tok incestsak opp i Stortinget

Oslo (NTB): Inga Marte Thorkildsen tok opp flere spørsmål i Stortinget som hadde paralleller med overgrepssaken hun blandet seg inn i.

I helgen fikk Thorkildsen sterk kritikk for å ha ringt politiets etterforsker og dermed blandet seg inn i etterforskningen av en overgrepssak mens hun var stortingsrepresentant.

Mandag skriver Dagbladet at Thorkildsens engasjement i saken ikke begrenset seg til denne ene telefonsamtalen. I perioden april - juni i fjor stilte hun skriftlige spørsmål til flere statsråder, blant annet daværende justisminister Knut Storberget (Ap), om barns rettssikkerhet i incestsaker. Det samme gjorde hun fra Stortingets talerstol og spørsmålene har flere paralleller til den aktuelle incestsaken.

- Den aktuelle saken er en av årsakene til at jeg tok opp dette, sier Thorkildsen til avisa.

Thorkildsen engasjerte seg også for å få oppnevnt en egen advokat til barnet, og ba den profilerte advokaten Thea Totland begjære seg oppnevnt. Farens advokat, Mette Yvonne Larsen, påpekte imidlertid at dette ikke var en nøytral advokat, men en som hadde hatt kontakt både med moren og Thorkildsen selv. Lagmannsretten valgte derfor å trekke oppnevnelsen tilbake etter kort tid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.