RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorvald Stoltenberg vil legalisere narkotika

- HAR FEILET: Thorvald Stoltenberg, her sammen med den tidligere presidenten i Brasil Fernando Henrique Cardoso og den tidligere presidenten i Colombia Cesar Gaviria mener verdens narkotikapolitikk har feilet. Nå vil de legalisere narkotika.
- HAR FEILET: Thorvald Stoltenberg, her sammen med den tidligere presidenten i Brasil Fernando Henrique Cardoso og den tidligere presidenten i Colombia Cesar Gaviria mener verdens narkotikapolitikk har feilet. Nå vil de legalisere narkotika. Foto: BRENDAN MCDERMID (Reuters)
Sist oppdatert:
Internasjonalt panel erkjenner at kampen mot narkotika ikke kan vinnes.

Et panel bestående av Kofi Annan, Javier Solana og Thorvald Stoltenberg la i dag fram en rapport om verdens narkotikapolitikk gjennom organisasjonen Global Commision on Drugs Policy.

De ønsker å avkriminalisere bruk av narkotika og klassifisere brukere som pasienter, skriver Dagbladet.

- Radikalt forslag
De mener narkotiske stoffer bør legaliseres for personer som ikke skader andre.

- Dette er radikale forslag, men jeg tror dette er forslag i helt riktig retning for å begrense de store problemene narkotika skaper i samfunnet, sier Thorvald Stoltenberg til Dagbladet etter pressekonferansen i New York i dag.

Profilert panel
Flere profilerte politikere står bak rapporten, blant annet FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan, tidligere president i Brasil Fernando Henrique Cardoso, den tidligere statsminister i Sveits, Ruth Dreifuss, nobelprisvinner i litteratur i 2010, Mario Vargas Llosa, statsministeren i Hellas George Papandreou, den tidligere utenriksminister under Ronald Reagan, George P. Shultz, Javier Solana, Richard Branson og FNs høykommissær for flyktninger Thorvald Stoltenberg.

- Den globale kamp mot narkotika har feilet, med forferdelige konsekvenser for individer og samfunn rundt om i verden. 50 år etter innvielsen av FNs Single Convention on Narcotic Drugs og 40 år etter president Nixon lanserte amerikanske myndigheters kamp mot narkotika, er det et påtrengende behov for grunnlegende reformer i nasjonal og internasjonal narkotikapolitikk, heter det i en uttalelse fra kommisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere