THQ følger EA til bruktmarkedet

Foto: (THQ)

Spillindustrien ser ut til å omfavne den såkalt «ti dollar-løsningen».

21.05.10 09:02

EA avduket nylig sitt Online Pass-system for spill. Dette innebærer at man må bruke en kode for å få adgang til flerspilling over nettet og lignende funksjoner i diverse spill.

HTML EMBED

Tanken er at de som kjøper nye spill får koden gratis, mens de som kjøper bruktspill må betale ti dollar for den. Dermed kan EA tjene penger på bruktmarkedet. «Tiger Woods PGA Tour 11» blir den første tittelen som benytter seg av Online Pass.

Ubisoft indikerte nylig at de kunne tenke seg å implementere noe lignende i sine spill, og har døpt strategien for «ti dollar-løsningen». Men en annen utgiver har kommet både EA og Ubisoft i forkjøpet. Gamespot melder at THQ allerede har innført det samme system som EA for den nettbaserte delen av kommende slåssespillet «UFC Undisputed 2010», bare med en litt annen pris.

Mer fra Gamer.no:

For å spille mot andre over nettet må man ha en kode som følger med nye utgaver av spillet, og hvis du kjøper det brukt må du kjøpe en ny kode fra THQ. I USA skal koden til «UFC Undisputed 2010» koste fem dollar, som er rundt tredve kroner med dagens kurs. Flere detaljer skal dukke opp på spillets hjemmeside i nær fremtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag