RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Thrillville» er enkelt, morsomt og sjarmerende

Sist oppdatert:
Noen spill kan sjarmere deg i senk ved å kun være enkelt og morsomt. «Thrillville» er et av disse.

Se video fra spillet lenger nede i artikkelen.

(Spillmagasinet): «Thrillville» er et av de spillene som er gjennomgående gøy å spille. Det finnes alt for få av dem i en verden full av «GTA»-er og «Halo»-er.

Konseptet er at du tar over som Park Manager for en fornøyelsespark. I denne parken må du snakke med gjestene, bygge attraksjoner, bestemme billettpriser - og selvfølgelig - prøve alt du bygger.

Demo:Prøv spillet her (NB! PC-versjonen, dette er en anmeldelse av versjonen på Xbox 360)

God blanding

I praksis betyr dette at spillet er litt «Sims», litt morsomme småspill (tenk på enkle og morsomme nettspill), litt «Sim City» (men veldig overfladisk og enkelt) og en dæsj med gal amerikansk humor på toppen.

Du starter spillet med å lage din karakter. Ikke like avansert som i «Sims», men du kan velge mellom mange personer og forandre en god del av utseendet. Du tar så over som sjef for en park. Her må du bygge småspill, enkle attraksjoner, berg-og dalbaner samt gokartbaner.

Etter å ha bygget en del av dem, trent opp dine ansatte (i småspill) og snakket med gjestene (hint: hvis alle sier de må tisse er det på tide å bygge en do) så åpnes det en ny park.

Strålende spillbart

Til sammen kan du åpne fem parker. Hver av disse har tre temaer som er relativt forskjellige, og du må bygge opp alle.

I starten kan du kanskje tro det er vanskelig og avansert, men det går utrolig fort over. Det hele er svært morsomt, og enkelt gjort. Stort sett kan du faktisk gjøre det du selv har lyst til. Enten det er å spille ett av de svært mange minispillene (som er utrolig morsomme) eller bygge store berg-og dalbaner (enda morsommere).

Minispillene kan du også i Xbox 360-versjonen spille mot andre på din egen maskin, noe som faktisk er svært underholdende og en fin måte å kaste bort noen minutter på.

Spillbarheten kan du ikke klage på, det hele funker enkelt og raskt uten at du må gjette på hva du skal gjøre eller lese timevis med manualer. Alt du skal gjøre er gjort med noen enkle knappetrykk. Online kan du egentlig bare sjekke high score-lister eller bytte dine design av baner med andre.

Se traileren fra spillet her:

Tam grafikk

Problemet ligger litt i det grafiske og lydmessige. Her er spillet litt, vel, det motsatte av nyskapende og friskt. Selv om grafikken er søt er den ikke akkurat i toppklasse. Lyden (spesielt sangene) er bra i starten, men det kan bli mye av det samme.

Likevel, hvis du klarer å se forbi dette er spillet så morsomt og enkelt at du kan ha mange problemfrie kvelder med «Thrillville».

Enten du er ung av sinn, eller rett og slett ung, så er dette spillet svært morsomt. Det er et utrolig langt skritt fra vold i «Halo 3» eller strategi i avanserte management-spill, men blandingen av enkle minispill og en del overbyggende oppdrag og det å være sjef for din egen fornøyelsespark er faktisk bedre enn det skulle ha hatt lov til.

De fleste har en eller annen gang blitt forelsket i et spill av denne typen (om det er «Civilization» eller «Sim City») og dette er faktisk et av de få spillene hvor både barn og voksne kan ha det like moro. Ikke dårlig bare det.

NB! Dette er en anmeldelse av versjonen på Xbox 360, ryktene sier at PC-versjonen ikke er på samme nivå - men den har vi ikke testet.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere