*Nettavisen* Nyheter.

Thujahekk senker stressnivået til tyvene

HØY og SKJERMENDE: Den populære thuja-hekken pryder mange norske hager. Foto: (Opplysningskontoret for planter og blomster)

Høye, store hekker rundt boliger gjør det lettere for tyver å jobbe i fred.

02.05.19 08:22

Å sette opp en høy hekk mellom deg og naboen kan være rot til mange konflikter. Du ønsker privatliv, og vil skjerme tomten din fra naboens. Det du kanskje ikke har tenkt på er at høye hekker, for eksempel en thujahekk, er gull verdt for tyver.

Det melder Budstikka (for abonnenter).

Får jobbe i fred

Forsikringsselskapet IF har nemlig funnet en sammenheng mellom hekk og innbrudd, etter å ha studert flere tusen skademeldinger, skriver avisen.

- Det vi ser er at nordmenn elsker thuja. Ulempen er at vinningskriminelle tyver heller ikke er glade i innsyn. Når man planter thuja senker det stressnivået hos tyvene, for de er aller mest opptatt av å jobbe i fred og ro, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i IF til Budstikka.

Klikk på bildet for å forstørre.

UHELDIGE KONSEKVENSER: Sigmund Clementz i IF Forsikring sier at en thujahekk som rammer inn hele eiendommen din og hindrer innsyn, kan være en ulempe om du ikke vil ha tyver på besøk. Foto: (IF)

Han fraråder likevel ikke folk fra å ha thujahekk rundt eiendommen sin, men anbefaler imidlertid å ikke ha den så høy at det ikke går an å se noe over den.

Les også

Rot til konflikt

Thuja vokser veldig raskt, og selv om den når høyden på 2.20 meter som mange ønsker, fortsetter den å vokse både i høyden og bredden, skriver Budstikka.

Det du kanskje ikke visste, er at thuja er en tresort. Så plutselig ender du opp med en stor hekk av trær rundt eiendommen din, noe naboen din kanskje ikke setter så veldig stor pris på.

Les også

I fjor ble et ektepar i Holmenkollen i Oslo dømt til å beskjære hekken og betale 316.381 kroner i saksomkostninger etter en nabostrid. På daværende tidspunkt var thujahekken til ekteparet hele fem meter høy, og naboene mente at hekken kastet skygge over deres eiendom og var et fremmedelement.

Naboene fikk medhold i retten, og ekteparet måtte beskjære hekken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag