RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thule henter en halv milliard

Sist oppdatert:
Riggselskapet Thule Drilling har fått plass emisjonen på en drøy halv milliard kroner. Les mer her
Ifølge en oppdatering fra selskapet så har meglerhusene Fearnley Fonds og First Securities fått på plass en emisjon på 531 millioner kroner for selskapet i går og i dag.

Emisjonen er satt på kurs 33,75 kroner pr. aksje. Totalt skal det utstedes 15,75 millioner aksjer.

Midlene skal brukes til å finansiere utøvelsen av de to første opsjonen selskapet har på bygging av oppjekkbare borerigger ved QGM-verftet i de Forende Arabiske Emirater.

Thule har nå inngått byggekontrakter for to jackup-rigger av Friede & Goldman super M2-design. Riggen utstyres for boring på inntil 300 fots havdyp og boring inntil 30.000 fot ned i havbunnen. Riggene vil utstyres for boring i Midtøsten.

Den totale byggeprisen pr. rigg er beregnet til 126 millioner dollar. Levering er ventet i november 2007 og første kvartal 2008.

Arbeidet med gjenoppbygging av den havarerte jackup-riggen Arabdrill 19 til Thule Power er nå ventet å stå ferdig i andre halvdel av august. Riggen er sikret en intensjonsavtale om en bareboatkontrakt for en periode på 5 år til 80.000 dollar pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere