RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thule prøver igjen

Sist oppdatert:
Riggsatsningen Thule Drilling som er notert på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste vil søke om å bli tatt opp på Oslo Børs i løpet av neste kvartal.
Selskapet hadde en omsetning på 26 tusen kroner i fjerde kvartal 2005 mot 27 tusen kroner i andre kvartal. EBITDA i perioden viser et underskudd på 5,83 millioner kroner, mot 2,37 millioner kroner i tredje kvartal.

Nettoresultatet ble i fjerde kvartal på 13 tusen kroner en bedring fra 2,33 millioner kroner i tredje kvartal.

Kai Solberg-Hansen sikter mot børs. Etter at Oslo Børs avslo søknaden om børsnotering i oktober 2005, men nå satser selskapet at de vil bli tatt opp til notering i løpet av andre kvartal.

Selskapet skriver også at de har fått tildelt en intensjonsavtale med et stort oljeselskap i Midtøsten. Avtalen gjelder den oppjekkbare riggen Thule Power og er en femårig bareboat charteravtale med en dagrate på 80.000 dollar.

Selskapet eier også de to gamle halvtnedsenkbare boreriggene Gulfdrill7 og Seascout som Thule Drilling nå kjøpte i fjor høst og har dømt dem om til Thule Challenge og Thule Phoenix. Thule betalte 27 millioner dollar for riggene

Tidligere i år har også selskapet valgt å utøve en opsjon på to nybygg ved QGM verftet. Riggene koster 126 millioner dollar og levering er satt til henholdsvis november 2007 og mars 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere