RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thule-verftet har stengt porten

Sist oppdatert:
Thule Drilling har nå fått en ny kjempesmell ved QGM-verftet i Dubai. Verftetseierne har stoppet alt arbeid.
Ifølge en melding fra det unoterte riggselskapet har eierne av trøbbelverftet QGM den 30. juni vedtatt å stanse alt arbeid på sitt verft i frisonen Hamriyah i De forente arabiske emirater.

De har som følge av dette også stanset alt arbeidet med de tre oppjekkbare riggene Thule Drilling har under ferdigstillelse ved verftet. Thule har nå iverksatt juridiske tiltak mot de utenlandske eierne til QGM-verftet. De har gått til domstoler i Dubai, Storbritannia og Norge for å sikre sine rettigheter.

Gjenoppbyggingen av den utrangerte riggen Thule Power har gått på en rekke forsinkelser og overskridelser. Sist uke gikk riggen gjennom en suksessfull jekketest, men ligger fortsatt ved verftet. Riggen skulle etter revidert plan ha blitt levert i midten av august med en pris på 110 millioner dollar.

De to andre riggnybyggene er Thule Force og Thule Energy og de har før dagens melding forventet levering i tredje og fjerde kvartal 2008. Også disse er forsinket i forhold til opprinnelig plan.

Det har lenge vært kjent at QGM-verftet har slitt med økonomiske problemer og Thule har bidratt med lån til verftet. De to selskapene har hatt en pågående dialog i forhold til å løse QGMs økende finansieringsbehov. En overtagelse fra Thules side har vært et alternativ som har vært diskutert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere