Gå til sidens hovedinnhold

Thunberg hardt ut mot norsk oljeutbygging – får kontant svar fra Listhaug

Klimaaktivist Greta Thunberg langer ut mot utbyggingen av det norske oljefeltet Johan Sverdrup. Hun burde heller hylle feltet, mener olje- og energiministeren.

På Twitter lenker Thunberg til en Financial Times-artikkel , der blant annet Equinors konserndirektør for utvikling og produksjon Norge, Arne Sigve Nylund, uttaler at «vi har felt her som vil produsere i minst 50 år».

– Selv om vi er i starten av en klima- og miljømessig krisesituasjon, åpner Norge Vest-Europas største oljefelt, skriver Thunberg.

Les også: Greta Thunberg ord for ord. Hva er fakta og hva er feil?

I desember oppfordret hun sammen med 15 andre barn fra 13 land statsminister Erna Solberg (H) til å stanse letingen etter og utvinningen av olje og gass.

Torsdag kveld tok olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) til orde mot den svenske klimaaktivisten.

– Greta Thunberg burde hylle Johan Sverdrup og norsk energipolitikk som en del av løsningen, sier Listhaug til NTB.

Les også Gunnar Stavrum: Statsminister Erna Solberg har lært en viktig miljølekse av Greta Thunberg

Hun mener at Thunberg og andre miljøforkjempere bør juble for at Johan Sverdrup-feltet har utslipp som er blant de laveste i verden.

– Det eneste verden vil oppnå ved at Norge stenger ned oljeproduksjonen, er at klimagassutslippene fra verdens oljeproduksjon øker. Økt produksjon i andre land ville komme i stedet for den norske, gjerne fra steder med høyere utslipp enn norsk sokkel, sier Listhaug.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken