*Nettavisen* Nyheter.

Thunberg i strupen på Facebook: - Kunne stoppet hat, løgner og konspirasjoner

Thunberg sier hun stiller spørsmål ved om hun bør fortsette å bruke Facebook og krever at nettgiganten tar større ansvar.

28.10.19 19:10

Mark Zuckerberg, grunnleggeren av Facebook, møtte denne uken til en høring om tillit, desinformasjon og politiske reklamer i den amerikanske kongressen.

I høringen ble han stilt til veggs av flere kongressmedlemmer og kunne blant annet ikke svare på om det ville være tillat å kjøre politiske reklamer som hevdet at politikere har stemt annerledes enn de faktisk har gjort (se video øverst).

Thunberg: - Svært opprørende

Nå går den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg hardt ut mot Facebook, på nettopp Facebook, og sier hun er usikker på om hun bør fortsette å bruke siden.

- Jeg som mange andre stiller spørsmål ved om jeg bør fortsette å bruke Facebook, skriver Thunberg i innlegget.

Ifølge Thunberg er det en rekke grunner til å være kritisk.

- Hatet som tillates, mangelen på faktasjekk og selvsagt innblandingen i demokratiet er blant de mange, mange tingene som er svært opprørende.

Thunberg har selv fått føle på konsekvensene av å være en markant aktivist og peker på at det som begynner som usannheter kan få katastrofale utfall.

- De konstante løgnene og konspirasjonsteoriene om meg og utallige andre fører selvsagt til hat, dødstrusler og til slutt vold. Dette kunne enkelt blitt stanser dersom Facebook ønsket det, mener hun.

Nå krever hun at nettgiganten tar større ansvar og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

- Jeg finner ansvarsfraskrivelsen svært forstyrrende. Men jeg er sikker på at om de utfordres og dersom mange nok av oss krever endringer - så vil endringene komme, avslutter Thunberg innlegget.

Klikk på bildet for å forstørre. Klimaaktivisten Greta Thunberg gikk hardt ut mot Facebook før helgen.

Klimaaktivisten Greta Thunberg gikk hardt ut mot Facebook før helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.