RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thune hjalp voldtektsiktet

Sist oppdatert:
Privatetterforsker Ola Thune hjalp en voldtektsiktet vekter, blant annet ved å påpeke det kvinnens manglende troverdighet.

(iBergen.no) Rapporten ble overlevert politiet og skal, etter det Bergensavisen kjenner til, blant annet omtale kvinnens troverdighet. Onsdag ble vekteren overraskende løslatt fra varetekt, bare én uke etter at han fikk forlenget fengslingstiden med fire uker i Bergen tingrett.

- Jeg har nå stor tillit til at politiet renvasker meg. Videre håper jeg at kvinnen får hjelp for sine problemer, sier den 36-årige vekteren til BA.

Han har hele tiden avvist på det sterkeste å ha voldtatt den kvinnelige kunden inne på et rom i Nesttun senter. Ifølge ham hadde de to frivillig samleie, og kvinnen ga ham en lapp med telefonnummeret sitt etterpå. Skriftspesialister bekrefter at lappen ble skrevet av kvinnen. En overvåkningsvideo viser også vekteren og kvinnen gå rolig sammen ut av senteret etter den angivelige voldtekten.

Under etterforskningen har det også kommet fram at den fornærmede kvinnen har flere ulike psykiatriske diagnoser. Thunes hjelp i saken roses i skyene av den siktede vekteren, som på midten av 1990-taller flere ganger ble dømt for vold og seksuelle overgrep. I en av dommene ble han ilagt sikring.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere