*Nettavisen* Nyheter.

Ti av ti trær foretrekker Nettavisen

Sju år etter etableringen er TV 2 Nettavisen blitt et overskuddsfenomen som gjør at vi i dag kan feire ved å trykke historiens første papirutgave.

Fredag 1. november 1996 startet en stille revolusjon i norsk avisverden. Nettavisen så dagens lys - og ble utskjelt, latterliggjort og dødsdømt av et samlet pressemiljø.

I dag, sju og et halvt år senere, går avisen med overskudd. Og det er et overskuddsfenomen som gjør at vi i dag kan feire ved å trykke historiens første papirutgave av TV 2 Nettavisen.

Papirutgaven av Nettavisen som ble utgitt fredag, består utelukkende av stoff du normalt finner på nettet. Vår nettavis leses av nær 300.000 nordmenn hver eneste dag. Det er mer enn alle regionavisene, tre ganger så mange som Finansavisens lesere eller omtrent like mange som blar i Dagens Næringsliv.

Papiravisene har fortsatt sin misjon, men stadig flere bruker nettet til å holde seg oppdatert. Man får nyhetene når de skjer, og i et format som passer i en travel hverdag. Den yngre generasjonen vokser opp uten et nært forhold til papiravisene, og helt opp til 45-års-alderen brukere leserne mer tid på nettet enn på papiravisene.

Det pussige er at offentlige myndigheter lukker øynene for at nettet er veien til unge lesere. Annerledes er det vanskelig å tolke at pressestøtte kun går til å trykke på døde trær, at papiravisene har momsfritak og at det er der man drar nytte av offentlig annonsering.

Staten subsidierer altså den mest forurensende metoden for å bringe ut nyheter. Veldig mange av støttemillionene går bort til papir, trykksverte og frakt - og ikke til det egentlige formålet; å støtte meningsdannelsen. Og de treffer altså ikke ungdom.

Vi er stolte over å ha skapt en levedyktig bedrift som produserer nyheter og underholdning – døgnet rundt, hele året. Vi har klart det uten millioner fra staten.

Men vi ville aldri klart det uten landets mest krevende og lojale lesere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.